Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Kızıltepe’de Müftülük tarafından Kutlu Doğum programı düzenlendi.

17.04.2014 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızıltepe'de Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Nusaybin yolu Atatürk Mahallesi'deki bir  düğün salonunda düzenlenen programa Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İl ve İlçe müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Salona gelen vatandaşlara gül ve lokum ikram edildi.

Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan program dua okunmasıyla devam etti.

Yapılan duadan sonra burada bir konuşma yapan Vali Ahmet Cengiz, salondakileri selamlayarak şöyle dedi:

"Peygamberimizin kutlu doğumu için buradasınız. Salonda bayan kardeşlerimizi görüyorum bu güzel programda öğrendiklerini hayatlarında tatbik edecekler ve bunları kendi çocuklarını aktaracaklar. Bizler hepimiz Peygamber efendimizin güzel ahlakını yaşantısını kendimize rehber seçerek hayatımızda uygulayacağız ve kendi çocuklarımıza öğreteceğiz.  Bu güzel programı düzenleyen ve emeği geçen herkesi kutluyorum."

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, kutlu doğumun değinerek şunları söyledi:

" Dünyaya geldik her gün yuvarlak bir küre içerisinde boşluk dönüyoruz. Güneş bizi ısıtıyor aydınlatıyor. Evren sadece bunlarla sınırlı değil milyarlarca galaksi var ve biz dünyaya geldik peki ne olacak ölünce yok mu olacağız hayır çok şükür ki yaratıcı bize bir peygamber gönderdi. ve insanları yönlendirmesi için kitap gönderdi. Kuranı kerim gönderdi. Sadece bir peygamber değil 124 bin peygamber gönderdi. Gelen kavimlere niçin bu dünyada olduklarını anlatıyor. Çok şükür peygamberimiz geldi ve ölümün yokluk olmadığını anladık. Onun için bu gün kutlu doğumu kutluyoruz çünkü bu hepimizin doğumudur."

Konuşmaların ardından şiirler, ilahiler okundu ve ardından Hz. Muhammed'in  hayatı ile ilgili panel düzenlendi. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement