Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz: "Bu sene din ve samimiyet konusunu yeniden kendimizi test ederek, kendimizi sınayarak, hayatın mihverine koyalım istedik"

17.04.2014 20:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki temasının "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" olduğunu hatırlatarak, "Bu sene din ve samimiyet konusunu yeniden kendimizi test ederek, kendimizi sınayarak hayatın mihverine koyalım istedik" dedi.

Aydın'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına katılan Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığının son yıllarda kutlu doğum haftalarını bir konu çerçevesinde işlemesinin toplumda ilgi uyandırdığını belirtti.

"İnsanlarımız işlenen konuları gönüllere sindirmeye özen gösteriyor" diyen Yılmaz, "Geçen sene 'İnsan onuru ve Hz. Peygamber' demiştik, bir önceki sene 'Kardeşlik hukuku ve kardeşlik ahlakı Hz. Peygamber' demiştik ve Peygamberimizin bu alandaki tavsiyelerini gündemlerimize, gündemlerinize koymaya çalışmıştık. Bu sene de 'Din ve samimiyet' konusunu yeniden kendimizi test ederek, kendimizi sınayarak, hayatın mihverine koyalım istedik. Siz inandık demekle, iman ettik demekle kurtulamazsınız hemen salıverilip bırakılmayacaksınız" diye konuştu.

Program öğrencilerin seslendirdikleri ilahilerle, sinevizyon gösterimi ve hadis sunumunun ardından son buldu. Programı Aydın Valisi Erol Ayyıldız da izledi. - Aydın

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement