Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Kurt: "Kutlu Doğum Haftası ülkemizin her köşesinde hatta dünyanın farklı şehirlerinde neşe ve heyecan ile kutlanılıyor''

19.04.2014 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Fatih Kurt,  "Kutlu Doğum Haftası ülkemizin her köşesinde hatta dünyanın farklı şehirlerinde neşe ve heyecan ile kutlanılıyor" dedi.

Kurt, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Kaman Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'in doğumun yıl dönümünü kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Bu sevincin Müslümanların dünya ve ahiret yollarını aydınlattığını ifade eden Kurt, "Kutlu Doğum Haftası ülkemizin her köşesinde hatta dünyanın farklı şehirlerinde neşe ve heyecan ile kutlanılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız her sene toplumumuzun ihtiyaç duyduğu bir konuyu insanımızın gündemine taşıyor. Bu sene samimiyet konusunu işliyoruz.   Peygamber Efendimiz arkadaşlarıyla beraber otururken onlara 'Din samimiyettir, samimiyetle bağlanmaktır' ifadelerini kullanmıştır" dedi.

Kurt, Hazreti Muhammed'in dinde samimiyet anlayışının dört aşaması olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Birincisi, yüce yaratıcıya yani rahmeti rahmana olan samimiyettir. Kulluk görevinin ne kadar yerine getirilebildiğidir. İkincisi, Kur'an-ı Kerim'e yönelik samimiyettir. Bu da kuşku yok ki, onun bir harfinin bile değişmeden, eksilmeden elimize ulaştığına iman etmektir. Üçüncü aşaması Hz. Muhammed Mustafa (SAV) son peygamber olduğunu tasdik etmek ve tebliğ, beyan görevini kusursuz yaptığına inanmaktır. Asıl samimiyet, onu hayat rehberi olarak görmek ve buyruklarını tam bir teslimiyetle yerine getirmeye azmetmekle gösterilebilir. Son aşamasında ise Müslümanlara karşı olan bir samimiyet yer almaktadır. Uzak yakın, Arap acem, yaşlı genç, kadın erkek ayırımı yapmadan bütün Müslümanların samimiyetle iyiliğini istemek ve onların yararı içi çaba sarf etmek bir iman borcu olarak da karşımıza çıkmaktadır."

Kur'an-ı Kerim ve hadis yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği etkinliğe İlçe Belediye Başkanı Erhan Talu, Kırşehir İl Müftü Yardımcısı Şinasi Öztürk, Kaman Müftüsü Metin Arcaklıoğlu, ilçe müftüleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement