Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Kırşehir'de, vatandaşlar Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla güne sabah namazından sonra çorba ikramıyla başladı.

20.04.2014 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir İl Müftülüğü'nün Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinlikle vatandaşlar güne sabah namazından sonra çorba ikramıyla başladı.

Hoca Ahmet Yesevi Camisi'ndeki etkinliğe Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Sabah namazını Müftü Mehmet Şahin ile birlikte kılan esnafa ve vatandaşlara namaz çıkışında çorba ikramında bulunuldu.

Şahin, etkinlik öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası'nın son gününde farklı bir etkinlik yapmayı arzu ettiklerini söyledi.

Hazreti Muhammed'in doğumunun esas itibariyle 20 Nisan tarihi olduğunu belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Özellikle doğum gününe isabet etsin diye biz de burada sabah namazında buluşalım istedik. Burada topluca topluca kadınlı, çocuklu ve gençli olarak namazımızı birlikte eda ettik. Allah kabul etsin. Arkasından da bir çorba ikramını planlamıştık. Şu anda da vatandaşlarımıza, müslüman kardeşlerimize burada Peygamberimizin hürmetine ve Kutlu Doğum hatırasına çorba ikram ettik. Katılanlardan Allah razı olsun. Böyle güzelliklerle Kutlu Doğum Haftasını neticelendirmiş olacağız" dedi.

Konuşmanın ardından Şahin ve Belediye Başkanı Bahçeci, vatandaşlara çorba ikram etti.

Öteyandan etkinlik öncesinde, din görevlileri mevlit ve Kur'an-ı Kerim'den sureler okudu. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement