Seydişehir'de Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Seydişehir'de Kutlu Doğum Haftası

Seydişehir'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Peygamberimizin Hayatı" konulu bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi.

22.04.2014 10:40  Güncelleme: 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seydişehir'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Müftülüğünce düzenlenen "Peygamberimizin Hayatı" konulu bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi

Kızılay Düğün Salonu'nda düzenlenen ödül törenine, Kaymakam Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Müftü Vekili Ali Tos ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Ali Kapar, "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" konulu konferans verdi.

Hz. Muhammed'in hayatından örnekler sunan Kapar, şunları kaydetti:

"Devlet başkanı, ordu komutanı, Allah'ın resulü olan Hz. Muhammed çok mütevazi bir hayat sürdü. Külfette en önde, nimette en arkada olan Peygamberimiz, Medine'nin en fakiri gibi yaşadı. Hz. Peygamberimiz gününü 3'e ayırdı. Üçte birini Allah'a ibadet, üçte birini insanlara hizmet, üçte birini de ailesine hizmet. İnsan onurunu koruyan, saygı gösteren Rasulullah'ın hayatında dua vardır, beddua yoktur, lanet yoktur. Din samimiyettir, insanlara karşı samimi olacağız. Rasülullah her zaman samimi davrandı, hiçbir zaman yalan söylemedi."

Konuşmaları ardından, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Müftülüğünce düzenlenen "Peygamberimizin Hayatı" konulu bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Seydişehir'de Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement