Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Fatsa ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

13.04.2015 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatsa ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında düzenlenen programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Çatalpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kına, okul müdürleri, öğretmenler öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Fatsa Merkez Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Haftası programı, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı ve Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Güzel bir programla velileri mest etmek istediklerini söyleyen Fatsa Merkez Ortaokulu Müdürü Şinasi Karataş, şunları kaydetti:

"Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) doğum yıl dönümünün tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk ve adalet getirmesini diliyorum. Bizler, iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli bir davranışı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısaca her şeyin en iyisin ve en güzelini, o rahmet Peygamberinin tebliğ, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini, insan onuruna uyan yaşama sanatını bizlere hep O gösterdi."

Hazırlanan Kutlu Doğum Haftası programına yoğun katılımın kendisini mutlu ettiğini ifade eden Cinoğlu, "Bugün Peygamber Efendimizin doğumunun 1444. yıl dönümü. Peygamber Efendimizi kelimelerle anlatmak mümkün değil. Ona yakışan bir ümmet olma, ona yakışan bir nesil olmak için çaba sarf ediyoruz. Bunun uğraşısı ve gayreti içerisindeyiz. Amacımız Peygamber Efendimizin yolundan giden, Kuran-ı iyi anlayan ve bunu çağa iyi söyleyen ve söyletebilen bir gençlik yetiştirmek. Bütün çabamız bunun içindir. Çocuklarımız Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla çok güzel program hazırlamışlar. Programın hazırlanmasında emeği geçen Merkez Ortaokulu yöneticilerine, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Program, "Eğer Bir Gün Peygamberimiz Ziyaretime Gelse" adlı şiirin okunması, "Peygamber Sevgisi" adlı piyesin sahnelenmesi ve sema gösterisiyle son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement