Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Kırıkhan ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla konferans verildi.

16.04.2015 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkhan ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla konferans verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Kadir Dinç, bir düğün salonundaki konferansta, birlikte yaşama ahlakı için insan sevgisinin egemen kılınması gerektiğini vurguladı.

Dinç, "Rabbimiz, 'Ey dünya malı için birbirine düşmüş kullarım, gelin, bir tevhid altında birleşin, parçalanmış dünyanın size ihtiyacı var. 5 vakit namaz ve cuma namazı ile kendinize gelin Allah'a kulluk edin, peygamberlere inanın, aksi taktirde davanızda başarısız olursunuz' diye ikazda bulunuyor. Peygamberimiz bize, Kuran'ı ve sünneti bıraktı" diye konuştu.

Kırıkhan Kaymakamı Halil Uyumaz da cahiliyeden asrı saadete geçişin 23 yılda gerçekleştiğini anımsatarak, "O zaman düşman olanlar, dost oldu. Kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü zamanlarda Peygamber Efendimizin, 'Cennet, anaların ayakları altında' hadisi ile kadınlarımızın kıymetini ortaya koymuştur" dedi.

Kutlama programına katılan İstanbul İl Müftü Yardımcısı Bekir Derin ise milletin tarih boyunca zaman zaman sıkıntı yaşadığını ancak Allah sevgisinden, Peygamber sevgisinden hiçbir zaman uzak kalmadığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement