Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum Haftası

Karamanlı'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında konferans düzenlendi.

14.04.2016 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamanlı'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında konferans düzenlendi.

Belediye Sosyal Tesislerindeki konferansa, Kaymakam Yusuf Altun, İlçe Jandarma Komutanı Tarran Güney, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Uğurel, Burdur Müftü Yardımcısı Mehmet Gündoğdu, AK Parti Karamanlı İlçe Başkanı Ahmet Ali Köylü, müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan Karamanlı Müftüsü Ramazan Avcı, bu yılın temasının, "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet ile Gelin Birlik Olalım" olduğunu belirterek, Kutlu Doğum Haftası'nın, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1989 yılından beri kutlandığını söyledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan, Burdur Müftü Yardımcısı Mehmet Gündoğdu, kainatın efendisi Hz. Muhammed'in, dünyayı şereflendirmesinin 1445. yıl dönümünü kutladıklarını ifade etti.

Gündoğdu, Türk milletinin Peygamberini çok sevdiğini anlatarak, çocuklarına O'nun ismini verdiğini, asker ocağına "Peygamber ocağı", askerlerine de "Mehmet" adını verdiğine değindi. Gündoğdu, konuşmasına şöyle devam etti:

"İnsanların sınırsız istekleri yüzünden kutsal değerlerin kaybolduğu bir zamanda yaşıyoruz. Özellikle dünyada ve İslam alemindeki savaşlar, terör hadiseleri, şiddet, Müslümanların Müslümanları öldürmesi ve patlayan bombalar var. Bombayı patlatanların "Allah-u Ekber" demesi, bu bombalardan ölenlerin de Kelime-i şehadet getirerek öldüğü bir zamandayız. Yani Müslüman, Müslüman'ı öldürüyor. Camiler bombalanıyor."

Programda, öğrenciler tarafından ilahiler okundu, slayt sunumu yapıldı. Kutlu Doğum Haftası ile ilgili yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, protokol mensupları tarafından ödüller verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement