Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum Haftası

Gümüşhacıköy ilçe Müftülüğü ve Diyanet Vakfı tarafından, "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" konulu konferans düzenlendi.

15.04.2016 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhacıköy ilçe Müftülüğü ve Diyanet Vakfı tarafından, "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" konulu konferans düzenlendi.

Gümüşhacıköy Öğretmenevi'nde düzenlenen konferansa, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberin kutlu doğumlarını anmak ve onun bir yönünü daha anlatmak üzere düzenlenen bu konferansta bir araya geldiklerini söyledi.

Öztürk ise, sunumunda Peygamberin yaşamından örnekler vererek, bir ve beraber olmanın önemine dikkat çekti.

Hiç bir müslümanı dışlamaya yetkilerinin olmadığını ifade eden Öztürk, "Azami müştereklerimiz, insanız, müslümanız, dinimiz bir, rabbimiz bir, peygamberimiz bir, kitabımız bir, kıblemiz bir ve aynı kültürel değerlere sahibiz. Önderimiz ve örneğimiz, çocuk, genç, yaşlı, kadın ve erkek her insana değer vermiştir. O, asla kimseyi dışlamamıştır. Münafıklık yapanları bile, 'Muhammed adamlarını kayırıyor dedirtmem' diyerek, toplumun içinde tutmuştur. O yüzden müminlere kardeşlik yakışır, mümin müminin kardeşidir." ifadelerini kullandı.

Programa, Belediye Başkanı Zehra Özyol, Amasya İl Müftüsü İsmail İpek, Ak Parti İlçe Başkanı Bahadır Bakıcıoğlu, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement