Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum Haftası

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi tarafından, Kutlu Doğum Haftası kapsamında, "Peygamber Efendimize Sevgi Gecesi" etkinliği düzenlendi.

18.04.2016 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi tarafından, Kutlu Doğum Haftası kapsamında, "Peygamber Efendimize Sevgi Gecesi" etkinliği düzenlendi.

Halk eğitim merkezindeki etkinliğin açılışında Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Cesur Hasanoğlu Kur'an-ı Kerim okudu.

AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'in bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olduğunu söyledi.

Hazreti Muhammed'in gönderilişinin tüm insanlığa en büyük nimet olduğunu ifade eden İriş, şunları kaydetti:

"O tevhidin son peygamberidir. O konuşan Kur'an'dır. O her rengin, her ırkın, her dilin peygamberidir. O bütün insanların kurtuluşunun tek rehberidir. O Allah'ın sevgili kuludur. Adaletin, merhametin, güzel ahlakın timsalidir. Dosdoğru bir insandır, yeryüzünün eminidir. Mükemmel bir eştir. Mükemmel bir babadır. Bir devlet başkanıdır. Zulme karşı savaşın peygamberidir. Yetimlerin, öksüzlerin barınağıdır. Yoksulların, yoksunların, yolda kalmışların yardımcısıdır."

Şube başkanının konuşmasının ardından "Gül Sultan" isimli sinevizyon seyredildi.

Zeytinburnu emekli müftüsü Abdullah Cihangir de, "Peygamber Efendimiz, Annesi ve Süt Anneleri" konulu bir sunum yaptı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement