Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum Haftası

SİİRT(AA) - Eruh i·lçesine Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

19.04.2016 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİİRT(AA) - Eruh i·lçesine Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

İlçe Müftülüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda "Gelin Birlik Olalım" temasıyla gerçekleştirilen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Haki Özgül, Hazreti Muhammed'in manevi şahsiyeti önünde "Müminler kardeştir" diyerek birleşme çağrısı yaparak, "Aramıza serpilen her türlü nifak tohumlarını yok edelim. Nasıl ki ezelde Adem ile Havva'nın çocukları olarak kardeşsek, Bedir'de, Uhud'da, Hendek'de Mekke'nin fethinde kardeşsek, Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale'de Kıbrıs'ta kardeş olarak kol kola çarpışmışsak, bugün, bir kez daha bunu pekiştirip kardeş olalım." dedi.

Hazreti Muhammed'in çocuklara çok düşkün olduğunu dile getiren Özgül, şunları kaydetti:

"Eğer günümüzde savaştan, zulüm ve vahşetten dolayı, çocuklar ölümden kaçış uğruna Akdeniz'in derin sularına gömülüyorsa 'Aylan bebek'lerin cansız bedeni sahile vuruyorsa, adı Müslüman olan devletler de buna sessiz kalıyorsa hiç kusura bakmasınlar, kimsesizlerin kimsesi olan Hazreti Peygamber'in arzu ettiği ümmeti olamazlar. Peygambere ümmet olmak, onun ümmetinin dertleriyle dertlenmek, çaresizlere sahip çıkmak, bükük boyunlarını doğrultmak, gözyaşlarını silmek, yetimlerine ümit olmakla olunur."

Sinevizyon gösterimi ve Eruh İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin ilahi okuması ile devam eden etkinlik, Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.

Programa, Eruh Kaymakamı Murtaza Dayanç, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement