Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum Haftası

Polatlı Belediyesi, Hz. Muhammed'in doğumunun 1445'inci yılı nedeniyle Kutlu Doğum programı düzenledi.

20.04.2016 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polatlı Belediyesi, Hz. Muhammed'in doğumunun 1445'inci yılı nedeniyle Kutlu Doğum programı düzenledi.

Polatlı Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen programda, Polatlı Müftülüğü Çarşı Cami Hafızı Süleyman Ömür, Kur'an-ı Kerim okudu.

Polatlı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kursiyerlerinden oluşan minik ilahi grubu ile Ensar Kardeşler ilahi grubu sahne aldı, sema gösterisi gerçekleştirildi.

Daha sonra Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Hz. Peygamberin hayatından kesitler sundu.

Programın açılış konuşmasını yapan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, "İslamın şanlı sancağı dün olduğu gibi bugün de Anadolu'dan şahlanacak, bölgemize ve bütün dünyaya İslam'ın adaleti hakim olacaktır. Devletimizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyelim. Türk devletinin düşmesi, İslam dünyasının düşmesi anlamına gelir. Bu sebeple birlik ve beraberliğimize sımsıkı sarılalım." dedi.

Hz Peygamberin insanlığın iflas ettiği, karanlığın hakim olduğu, adaletin tükendiği bir anda "emin" kişiliği ve sade yaşamı ile insanlık için yeni bir dönemi, yeni bir baharı açtığını dile getiren Yıldızkaya, şunları söyledi:

"Hz. Peygamber insanlığın iflas ettiği, karanlığın en koyu anında bir güneş gibi gönderildi. O, devletin malına, fakir fukaranın hakkına yetim ve öksüzün hakkına el sürmedi. O kuldu ama hiç kul hakkı yemedi. Allah'tan başka hiçbir güç karşısında eğilmedi teslim olmadı. Hz. Muhammet'ten 1400 yıl sonra İslam coğrafyasının ve İslam ümmetinin hali içler acısı. Müslüman olduğu iddiası ile yüzde 99'u Müslüman bir ülkenin, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin başkentinde bomba patlatarak günahsız ve masumların kanını dökmenin izahı mümkün müdür? Bunun neresi 'Bir insanı öldüren insanlığı öldürmüş gibidir' hadisine uygundur. Maalesef kendini Müslüman sayanların terörü, İslam düşmanlarından çok daha fazla zarar veriyor. İslam toplumunun en ciddi sorunu ve açmazı peygamberini tam olarak anlayamaması ve hurafelerin onun önüne geçmesidir."

Polatlılıların yoğun ilgi gösterdiği programda Nihat Hatipoğlu, Peygamber Efendimizin (SAV) hayatını anlattı.

Peygamber Efendimizin hayatından çeşitli örnekler veren Hatipoğlu, anne, babalara seslenerek çocuklarına Peygamber hayatını ve ahlakını anlatmaları gerektiğini ifade etti.

Katılımcılardan bir kez daha kendi ibadet hayatlarını gözden geçirmelerini isteyen Hatipoğlu, Allah'ın huzuruna eli boş gitmemek için namaz kılmayanlara namaza başlamalarını önerdi.

Hatipoğlu, konuşmalarını dua ederek tamamladı.

Konferansın ardından Yıldızkaya, Prof. Dr. Hatipoğlu, ilahi gurupları ve semazenlere çiçek takdim etti.

Polatlı Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen programa vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement