Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Afyonkarahisar'da 21 bin ortaokul ve lise öğrencisinin "Hz. Peygamberin İzinde" kitabını okuyarak girdiği sınavın sonucunda dereceye giren öğrencilerin "umre" ziyaretiyle ödüllendirildiği bildirildi.

20.04.2014 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, 21 bin ortaokul ve lise öğrencisinin "Hz. Peygamberin İzinde" kitabını okuyarak girdiği sınavın sonucunda dereceye giren öğrencilerin, "umre" ziyaretiyle ödüllendirildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, il merkezi ile merkeze bağlı köy ve beldelerindeki ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik, Diyanet işleri Başkanlığı yayınlarından "Hz. Peygamberin İzinde" kitabının okunması esas alınarak yarışma düzenlendiği ifade edildi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen yarışma öncesinde, 50 bin adet "Hz. Peygamberin İzinde" kitabının temin edilerek, bir plan dahilinde okullara dağıtıldığı belirtildi. Bu kitaplardan 34 bin adedinin il merkezi ile merkeze bağlı köy ve beldelerdeki ortaokul ve lise öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtıldığı kaydedildi.

Din Öğretimi Şube Müdürlüğü organizasyonunda, her okul bünyesinde bir yarışma düzenlendiğine yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

"Düzenlenen yarışmaya 21 bin 90 öğrenci katıldı. Yarışmaya katılan öğrencilerin, yarışma değerlendirme işlemleri, müdürlüğümüzün Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri Bölümü ile AR-GE birimi tarafından yapıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda birinci olan öğrenciler müdürlüğümüzün internet sitesinden duyuruldu. Öğrencilerimizin umre ve diğer yurt içi ziyaretleri kazandıklarına dair belge, İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda verildi. 34 lise öğrencisi, 5 Kur'an Kursu öğrencisi umre ziyareti ile ödüllendirilmiştir. Ortaokul öğrencileri arasında yapılan yarışma sonucunda 83 öğrencimiz okullarında birinci olmuştur.  Okullarında birinci olan ortaokul öğrencilerimiz ise Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin gezisiyle ödüllendirilmiştir. Yarışmaya katılan öğrencilerimize, yarışmanın yapılmasında emeği geçen kurum ve kuruluşlarımız ile tüm personel ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz." - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement