Kutlu Doğum Haftası'na Mehteranlı Açılış - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası'na Mehteranlı Açılış

Kutlu Doğum Haftası\'na Mehteranlı Açılış

Antalya'nın Manavgat İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ayşe Rıza Kasapoğlu İmam Hatip Lisesi işbirliğinde hazırlanan "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri, Halk Eğitim Merkezi Mehter Takımı eşliğinde yapılan yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki programla başladı.

14.04.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ayşe Rıza Kasapoğlu İmam Hatip Lisesi işbirliğinde hazırlanan "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri, Halk Eğitim Merkezi Mehter Takımı eşliğinde yapılan yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki programla başladı.

Açılış törenine Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, AK Parti İlçe Başkanvekili Hüseyin Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed'in (S.A.V) sevgisinden bahsederken onun yaşayışını örnek olarak uygulamak gerektiğine dikkat çekti. Bulgurlu, "Onun yaşayışınıhayatın her bölümünde kendimize klavuz edinmemiz gerekmektedir. Kutlu doğumunun 1443'üncü yıldönümü münasebetiyle ilçemizde kutlamaya başlanan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini hazırlayan Manavgat Müftülüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ayşe Rıza Kasapoğlu İmam Hatip Lisesi ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Hz. Peygamberimizin (S.A.V) Kutlu Doğumu 1443 yıldan beri, Hicri takvime göre Rebi'ul evvel ayının 12'nci gecesi camilerde mevlid, Cuma günleri de hutbe ve vaazlarda konu anlatılarak, Mevlit Kandili olarak kutlandığını ve anıldığını belirten İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar ise, "Ancak 1989 Yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakamızın öncülüğünde sevgili Peygamberimizin Miladi olarak 20 Nisan olan doğum gününde anmak, anlatmak, tanıtmak ve daha çok anlamaya çalışmak amacıyla 14 Nisan 20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası ilan edilmiştir" dedi.

Hafta içerisinde konferanslar, hadis ezberleme, kompozisyon yazma, şiir okuma, Kur'an-ı hatmetme gibi etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Yaşar, "Bütün camilerimizde Kutlu Doğum pilavı ikram edilecek. Hasta ziyaretleri ve benzeri bir çok faaliyet gerçekleştirilecektir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nda 'Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet' konusunu belirlediği herkesin malumudur. Peygamberimiz (SAV) her mü'min, her Müslüman ve her insan için her hususta örnektir. O bütün alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Hz.Peygamber (S.A.V)bütün üstünlüklerin bir kişide toplandığı yegane şahsiyettir. O Kur'an Ahlakıyla ahlaklanmıştır. Bugün ihlas ve samimiyetin ne olduğunu unuttuğumuz, yapaylığın ve gösterişin egemen olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bugün belki de uygarlığımızın en büyük günahı küresel ölçekte içtenlik ve samimiyeti kaybetmesi, sahicilik ve tabiilik yerine suni, yapmacık ve gösterişçiliği ikame etmesidir. Zira bugün, insan fıtratını, tabiat doğallığını kaybetmeye başlamıştır. Toplumlar yalnız kalabalıklara dönüşmüştür. İnsanlar kalabalıklar içinde yaşadığı halde yalnızlaşmış, toplum içinde yaşadığı halde bireyselleşmiştir. Büyük bir üzüntü ile ifade etmek isterim ki hayatımıza egemen olan yapaylığımızı, dinimize de bulaştırdık. Dinimize dünyalıkları yamadık. Dindarlık algılarımızı ve ölçülerimizi yapay hale getirdik. Din dilinin gönülden uzak, yapay bir hale gelmesine hepimiz göz yumduk. Hakikatin tercümanı, saf dili olmamız beklenirken, ne yazık ki, hakikatin temsilcisi olmak üzerinden kendimize ayrıcalıklar devşirmeye kalkıştık" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası'na Mehteranlı Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement