Kutlu Doğum Haftası"Nda "Umre" Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası"Nda "Umre" Heyecanı

Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek olan "Kutlu Doğum Haftası" etkinliğine katılan 10 kişinin "umre"ye gönderileceği belirtildi.

11.04.2014 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek olan "Kutlu Doğum Haftası" etkinliğine katılan 10 kişinin "umre"ye gönderileceği belirtildi.

İl Müftüsü İhsan Açık, makamında düzenlediği basın toplantısında, 14-20 Nisan tarihleri arasında kentte yapılacak çeşitli etkinliklerle Kutlu Doğum Haftası'nın kutlanacağını belirtti.

Müslümanlar için en önemli aylardan biri olan rebiyülevvel ayının, Anadolu'da Hz Muhammed'in doğduğu ay olarak kutlandığını anımsatan Açık, kutlamaların samimi duygular içinde ve maneviyat havasında geçmesi temennisinde bulundu. Kentin çeşitli mahallelerinde vatandaşlara tirit ikramında bulunacaklarını ifade eden Açık, her Şanlıurfalının tiriti tatması gerektiğini söyledi.

Açık, etkinlikler kapsamında, 16 Nisan Çarşamba günü akşamı GAP Arena Spor Salonu'nda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in bir konferans vereceğini belirtti. Konferansa katılan kişilere girişte numara verileceğini aktaran Açık, gecenin sonunda noter huzurunda yapılacak çekilişle belirlenecek 10 kişinin kurumları tarafından umreye gönderileceğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki temasını "Hz. Peygamber din ve samimiyet" olarak belirlediğini anımsatan Açık, şunları kaydetti:

"Başkanlığımız, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle, özelde toplumumuz genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, bu konuda toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul etmektir. Bu çerçevede artık ülkemizde önemli bir dini, sosyal ve kültürel gelenek haline gelmiş olan kamuoyu tarafından da büyük ilgi gösterilen Kutlu Doğum Haftası'nın 2014 yılı ana teması 'Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet' olarak belirlenmiştir. Söz konusu tema Hz. Peygamber'in ortaya koyduğu örnekler çerçevesinde hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde ele alınacaktır." - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası'Nda 'Umre' Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement