Kutlu Doğum Porgramı Büyük İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Porgramı Büyük İlgi Gördü

Kutlu Doğum Porgramı Büyük İlgi Gördü

Ardahan Salim Dursunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı Kutlu Doğum Haftası programı büyük ilgi gördü.

27.04.2016 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan Salim Dursunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı Kutlu Doğum Haftası programı büyük ilgi gördü.

Ardahan Salim Dursunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programa, Milli Eğitim Müdürü T. Fikret Eteker, İl Müftüsü Aytekin Yılmaz, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte konuşan Okul Müdürü Nahittin Çavdar, Peygamber Efendimizin dünyaya gelişinin yıl dönümü sebebiyle yeni bir kutlu doğum haftasına girdiklerini belirtti.

Çavdar, "İnsanlığı şefkat ve merhametle tanıştıran, ilmek ilmek sevgi ile dokuyarak, şefkat ile örerek 23 yıl gibi kısa sürede bir rahmet toplumu inşa eden, yüce Peygamberimiz Muhammed Mustafa'ya selam olsun.

Bizler: İyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini, O Rahmet peygamberinden öğrendik.

Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini, insan onuruna uyan yaşamı kabul eden, insan onurunu zedeleyen yaşamın karşısında olmayı bizlere hep o gösterdi.

O bize hayat verecek şeylere çağırmıştı. O bize sevgi ve barış dini olan İslamı tebliğ etmişti. Bir cahiliye toplumundan medeni bir millet oluşturmanın sırlarını öğretmişti.

İnsanların birbirini göz kırpmadan boğazladığı bir dönemde barış içerisinde yaşamanın, birlikte yaşamanın yollarını insanlığa sunmuştu.

Bütün dünyaya hak ve adaleti öğreten, gerçek insanlığı gönüllere kazıyan, İslamı anlatan sevgili Peygamberimiz (s.a.v) eşsiz örnek ve önder olarak daima kalbimizdedir.

Bu bakımdan ondan uzak kalmak, onun sünnetini terk etmek, O'nun rahmet ve müjdesine koşmamak, bir Müslüman için felaketlerin en büyüğüdür.

O sadece bir kavme veya millete değil bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir ve bütün insanlığın huzuru ve mutluluğu için çaba göstermiştir.

İşte bu yıl da kutladığımız, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (SAV)'in kutlu doğumunun, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, necip milletimizin birlik ve beraberliğine, insanlarımızın samimi kardeşliğine, bütün insanlığın hidayetine, Müslümanların da peygamber ahlakına ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasını temenni ediyorum." Dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Hz. Muhammed (sav)'nin hayatı anlatıldı. Daha sonra İmam hatip lisesi semazenlerinin gösterisine geçildi. Semazenlerin gösterisi salonu dolduran vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Porgramı Büyük İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement