Kutlu Doğum'un Ödülü Umre Olacak - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum'un Ödülü Umre Olacak

Kutlu Doğum\'un Ödülü Umre Olacak

Şanlıurfa'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen çekilişle 10 kişi Umre'ye gönderilecek.

13.04.2014 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2014 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle ilgili basına bilgi veren Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Kutlu Doğum Haftası'nın ülkede önemli bir dini, sosyal ve kültürel gelenek haline geldiğini ve kamuoyu tarafından da büyük ilgi gösterildiğini söyledi. Şanlıurfa İl Müftülüğünde Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz'la birlikte düzenlediği basın toplantısında Kutlu Doğum Haftası'nın 2014 yılı ana temasının 'Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet' olduğunu kaydeden Müftü Açık, çarşamba günü Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de katılacağı etkinlik programında yapılacak çekilişle 10 kişiyi Umre'ye göndereceklerini ifade etti.

Urfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü kutlayarak sözlerine başlayan Müftü Açık, "Bilindiği gibi her yıl ilinden, ilçesinden ve artık köylerine kadar Kutlu Doğum Haftası kutlanıyor. Hafta olarak 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanıyor. Buradaki amaç peygamberimizi iyi tanımak, tanıtmak, anlamak ve peygamberimizin en güzel örnekliğini vatandaşa aktarabilmek. Bizim memleketimizin peygamberimize karşı ayrı bir güzelliği var, ayrı bir coşkusu var, ayrı bir sevgisi var" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir hafta boyunca etkinlik düzenleme kararının alındığı ifade eden Müftü Açık, "Her yıl Kutlu Doğum Haftası'nda bir tema işleniyor. Daha önce 'komşuluk' işlendi, mesela geçen sene 'insanlık onuru' işlendi. Peygamberimizin vermiş olduğu mesajı o hafta boyunca insanlığa duyurmaya çalışıyoruz. Bu yılki tema da 'din ve samimiyet' olacak" diye konuştu.

10 KİŞİYE UMRE ZİYARETİ
Bütün ilçe müftülüklerinde kutlama programlarının olacağını kaydeden Müftü Açık, Şanlıurfa merkezde de merkez ilçe müftülükleriyle ortak programlar hazırladıklarını söyledi. Müftü Açık, "Bu seneki Kutlu Doğum programımız daha yoğun olacak. Çünkü ekip olarak, idare olarak daha güçlendik. En önemli programımız çarşamba günü olacak. GAP Arena Stadın'da akşam saat 19:00'da Diyanet İşleri Başkanımızın da katılacağı yoğun bir programımız olacak. Bu programımıza tüm Urfalıları bekliyoruz. Katılanlara belki de güzel bir hediye olacak. Peygamber efendimizin anıldığı o vakitte 10 tane kardeşimizi kura çektirerek Umre'ye yollamayı düşünüyoruz. Bunun da ilanını yaptık. Bunu da tüm halkımıza duyurmak istiyoruz. Belki 10 kişi çok küçük bir rakam, ama en azından bir sembol olsun diye, bir teşvik olsun diye, belki de birçok kardeşimiz peygamberimizi görme adına niyetlenecek" ifadelerini kullandı.

30 ARAÇ VATANDAŞI TAŞIYACAK
Yapılacak olan etkinliklere bütün vatandaşları davet eden Müftü Açık, ulaşım konusunda belediyeyle görüştüklerini ve Topçu Meydanı'na gelen vatandaşları 30 araçla ring halinde GAP Arena'ya taşıyacaklarını söyledi. İlk etkinliğin pazartesi günü Bediüzzaman Aile Mezarlığı'ndaki Kur'an ziyafetiyle başlayacağını belirten Müftü Açık, birçok camide tirit ve pilav ziyafeti olacağını, çeşitli konferans ve diğer etkinliklerin olacağını kaydetti. Müftü Açık, sözlerini "Şanlıurfalı'ların, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın, gönül dünyamızdaki kardeşlerimizin ve tüm İslam âleminin, Kutlu Doğum Haftası'nı tebrik ediyor; mana dünyamızda ve düşünce ufkumuzda yeni pencereler açmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum" diyerek tamamladı. Daha sonra ilçe müftüleri de kendi bölgelerinde yapacakları etkinlikler hakkında bilgi verdi. Toplantıda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle ilgili Şanlıurfa Müftülüğü'nü tebrik edip kolaylıklar dileyen Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz da 'Kutlu Doğum Haftası'nın hayırlara vesile olmasını temenni ettiğini söyledi. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum'un Ödülü Umre Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement