Kutlu ile "Altın Yılı"Nı Yaşıyorlar - Son Dakika
Yerel

Kutlu ile "Altın Yılı"Nı Yaşıyorlar

PTT 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da kulüp tarihinin en verimli sezonunu yaşatan teknik direktör Hakan Kutlu, Mersin İdmanyurdu'nun ardından kariyerindeki 2. şampiyonluğu yaşamak istiyor.

30.09.2015 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KEREM KOCALAR - PTT 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da kulüp tarihinin en verimli sezonunu yaşatan teknik direktör Hakan Kutlu, Mersin İdmanyurdu'nun ardından kariyerindeki 2. şampiyonluğu yaşamak istiyor.

Spor kamuoyunda " Ankaragücü'nün efsanesi" olarak bilinen teknik direktör Kutlu, geçen sezonun 8. haftasında devraldığı PTT 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da şampiyonluk hesaplarını yapıyor.

Profesyonel futbol yaşantısını sonlandırdıktan sonra Ankaragücü, Denizlispor, Manisaspor ve Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktörlük görevinde bulunan Kutlu, Mersin temsilcisiyle 2013-14 sezonunda Spor Toto Süper Lig'e yükselme başarısı gösterdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile kulübünün en başarılı lig başlangıcını yapan Kutlu, aynı heyecanı ikinci kez yaşamak istiyor.

Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezon takımın başına geldiğinde yaş ortalaması ve maliyeti yüksek, henüz galibiyet alamamış bir takımı devraldığını, buna rağmen play-off hesapları yaptıklarını ancak başarılı olamadıklarını söyledi.

Lig öncesi yönetim kuruluyla bir araya gelerek bütçesi çok daha düşük, potansiyeli olan ve yetenekli bir kadro kurma kararı aldıklarını ve bunun için yönetimin çok ciddi destek verdiğini belirten Kutlu, şöyle konuştu:

"Bunun için yönetimle beraber 3 yıllık bir süreç belirledik. Takımı hedefe götürebilecek bir kadro kurduğumuza inanıyorum. Çok şükür lige güzel bir başlangıç yaptık. Kulüp tarihinin en verimli sezonunu geçiriyoruz. Ancak biz bu yıl henüz Süper Lig hedefi belirlemedik. Bunun için önümüzde 3 yıllık plan var. Tabi ki bu sene de kariyerimin 2. şampiyonluğunu yaşamak için var gücümüzle çalışacağız."

Kutlu, takımın performansından memnun olduğunu ve daha iyi olabilmek için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Hedefe ulaşmak için sürekli çalıştıklarını dile getiren Kutlu, "Oyuncularımın durumuna ve gelişimine bakınca biz bu ligde bu yıl hedefe varırız gibi görünüyor. Her hafta kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Tabi ki ortaya çıkan sonuçlar bizi umutlandırıyor" diye konuştu.

"Kurtarıcı adam"

Teknik direktörlük kariyerinde genellikle kötü gidişattaki takımları çalıştırdığını ve "kurtarıcı adam" rolü yüklendiğini anlatan Kutlu, şöyle konuştu:

"Teknik direktörlük kariyerim daha 35 yaşında, futbolculuğu bıraktığım yıl Ankaragücü'nde başladı. İlk yılımızı 8. olarak bitirdik ve bu son 15 yılın en başarılı dönemiydi. Ardından kötü gitmeyen bir takımdaki yeni yönetimle fikir ayrılığı yaşamamız nedeniyle bitti. Ardından Denizlispor, Manisaspor ve Mersin İdmanyurdu oldu. Sezon başında başlayıp sezonu bitirdiğimiz tek takım Mersin ekibi oldu ve burada Allah bize şampiyonluk nasip etti. İkincisi de İnşallah burası olacak. Kurtarıcı adam rolünden İnşallah şampiyonluğu kovalayan adam oluruz."

Türk futboluna gençleri kazandırmaktan mutlu olduğunu aktaran Kutlu, Mersin ve Gaziantep ekiplerinde kurduğu kadrolarda da gençlere şans vermeye özen gösterdiğini kaydetti.

Kulübün en başarılı sezonu

Ligin geride kalan haftalarında 3 galibiyet ve 3 beraberlikle 12 puan toplayan  Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, sezona iyi bir giriş yaptı.

Son 11 sezondur PTT 1. Lig'de bulunan mavi-beyazlı ekip, tarihinin de en başarılı sezonunu yaşıyor. Ligin en az gol yiyen takımı(3) unvanına sahip olan Gaziantep ekibi, haftasonu deplasmanda lider Samsunspor'u yenip namağlup ünvanını da korumak istiyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un geçen sezonlardaki ilk 6 haftalık performansı şöyle:

Sezon Sıra Puan Yediği gol Attığı gol 2005-06 12 6 10 11 2006-07 14 5 12 9 2007-08 14 4 13 7 2008-09 9 8 6 6 2009-10 11 6 4 4 2010-11 7 6 8 9 2011-12 10 8 4 8 2012-13 12 7 8 7 2013-14 10 8 7 6 2014-15 16 4 7 6 2015-16 3 12 3 6

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu ile 'Altın Yılı'Nı Yaşıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement