Kutso Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kutso Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral Açıklaması

Kutso Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral Açıklaması

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ve beraberindeki heyet, Soma Maden Kazası’nda hayatını kaybeden işçiler için taziye bildirmek amacıyla Kaymakam Numan Hatipoğlu’nu ziyaret etti.

27.05.2014 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ve beraberindeki heyet, Soma Maden Kazası'nda hayatını kaybeden işçiler için taziye bildirmek amacıyla Kaymakam Numan Hatipoğlu'nu ziyaret etti. Hatipoğlu ziyaretinin ardından Maden Kazası'nda kurtarma ekibinde yer alan Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) tahlisiye işçilerine teşekkür etmek için Tunçbilek'e geçen Güral ve beraberindeki heyet son olarak şehit madenci ailesi ziyaretinde bulundu.

İlk olarak Tavşanlı'ya gelerek Kaymakam Numan Hatipoğlu'yla bir araya gelen KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral burada önemli açıklamalarda bulundu.

Soma'da şehit düşen madenci ailelerine yönelik olarak devlet kontrolünde bir vakıf kurulmasını öneren Nafi Güral, "Bu tür kazalarda maddi yardımlar büyük önem taşıyor, ancak bu yardımların ihtiyaca göre yapılması ve belirli bir düzen içinde gerçekleştirilmesi için vakıf kurulmasını öneriyorum. Sadece günü kurtarmak değil ileriye dönük çalışmaların yapılabilmesi ancak devlet organizasyonluğunda oluşturulacak bir vakıf ile yapılabilir diye düşünüyorum. Manisa Valiliği, Belediye Başkanlığı veya Ticaret Odası gibi birimler bu vakfın başkanlığını yürütebilir" dedi.

Soma'daki elim kazanın tüm Türkiye'yi derinden üzdüğünü dile getiren Nafi Güral, "Buradan tüm kurum ve bireyler olarak ders çıkarmamız gerekiyor. Bu kadar büyük bir kazanın ardından iyi bir durum değerlendirilmesi yapılıp, bundan sonraki süreçte ne gibi çalışmalar yürütülebilir onların masaya yatırılması gerekmektedir. Özellikle denetim ve güvenlik konularında önemli dersler çıkarmalıyız. Ayrıca hayatını kaybeden işçi kardeşlerimizin geride bıraktıkları emanetlerine de sahip çıkmalıyız" ifadelerini kullandı.

Nafi Güral'ın vakıf önerisine son derece sıcak baktığını ifade eden Kaymakam Numan Hatipoğlu ise, "Soma'daki kaza ile acı kayıplar yaşadık. Kazanın ilk gününden itibaren devletimiz kazazede ailelerimizi yalnız bırakmadı. Tabiki buradan çıkaracağımız dersler olacak. İlçemiz maden şehri olduğu için bu yönde atılacak her adım bizi yakinen ilgilendirmektedir" dedi.

Ziyarette hazır bulunan Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Güral ise İstanbul'dan geldiğini söyleyerek, burada incelemelerde bulunacağını, aileleri ziyaret edeceğini söyledi. Buradaki izlenimleri ile maddi olarak neler yapabileceklerini programlayacaklarını ifade eden Gülden Güral, "Maden kazasında şehit olan işçilerimizin çocuklarına yönelik bir çalışma yapılabilir. Maddi olarak ne gibi sıkıntıların yaşandığını yakından görmek istedim. Sonra bununla ilgili bir çalışma yapmayı planlıyorum. Maddi ve manevi olarak bu işçi ailelerimizin yanında olmalıyız" şeklinde konuştu.

Gülden Güral'ın bu açıklamasının ardından Kaymakam Numan Hatipoğlu kendisine teşekkür ederek, "Sizin bu destek öneriniz konusunda biz de bir çalışma yapalım ve önümüzdeki süreçte birlikte ne yapabiliriz onu planlayalım" şeklinde konuştu.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kutso Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement