Kütüphane Haftası Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Kütüphane Haftası Etkinliği Düzenlendi

Kütüphane Haftası Etkinliği Düzenlendi

Adıyaman’ın Kahta İlçesinde 52.Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Kahta Kültür Merkezinin Konferans Salonunda program düzenlendi.

01.04.2016 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Kahta İlçesinde 52. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Kahta Kültür Merkezinin Konferans Salonunda program düzenlendi.

Düzenlen 52. Kütüphane Haftası etkinliğine Kahta İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, Kahta İlçe Nüfus Müdür İbrahim Halil Coşkun, Kahta İlçe Müftüsü Metin Aykut ve kurum amirleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. 52. Kütüphane Haftası etkinliği kapsamında düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Kahta İlçe Halk Kütüphanesi üyelerinden son beş yılın en çok kitap okuyan üyesi emekli öğretmen Mustafa Özer yaptığı konuşmada, "Kütüphaneler kültür evidir. Gerçek bilgi kaynaklarımız kütüphanelerimizdir. Günümüzün gerçek üniversiteleri zengin kütüphanelerdir. Kütüphaneler eski çağlardan beri insanların hizmetindedir" dedi. Kütüphane Sorumlusu Hasan Çetinkaya ise, "52 yıldır kutlanmakta olan, kütüphane haftalarının amacı, bir ülkenin kültürel, ekonomik ve sosyal kalkınmadaki yerini ve önemini belirlemek, halkın mevcut kütüphanelerden daha fazla yararlanmasını sağlamaktır. Kütüphaneler en sade tanımıyla, basılı olan ya da olmayan, bilgi kaynaklarının, barındırılıp, korunduğu ve faydalandırmaya sunulduğu kurumlardır. Kısaca, kütüphane bir toplumun siyasal ve kültürel, devamlılığını sağlayan bir araçtır. Kütüphaneci ise bu devamlılığın sağlanmasında en büyük rolü oynayan kişidir. Kitap okumak, insan gelişiminde et etkili öğrenme ve kişisel gelişim yollarından biridir. Kitap okuma alışkanlığı edinmiş olan ülkelerin günümüzde bunun avantajlarından sonuna kadar faydalandığı görülmektedir. Teknolojinin yaygınlaşması neticesinde vaktinin büyük bir bölümünü bilgisayar, televizyon gibi görsel kaynaklar ile geçiren inşaların görsel hafızası gelişirken, düşünsel hafızası yerinde saymaktadır. Kitap okumak yaşamı ve insanları sevmeyi öğretir" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Kütüphane Haftası kutlama programı güncel kitapların sergilenmesi ve ikram ile sona erdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütüphane Haftası Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement