Kütüphane Haftası Kutlamaları Başladı - Son Dakika
Yerel

Kütüphane Haftası Kutlamaları Başladı

Kütüphane Haftası Kutlamaları Başladı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 51’inci Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla’da İl Halk Kütüphanesinin kuruluşunun 150’nci yılı da kutlandı.

30.03.2015 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 51'inci Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla'da İl Halk Kütüphanesinin kuruluşunun 150'nci yılı da kutlandı. Menteşe Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi salonunda yapılan kutlama etkinliğine Vali Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça, öğrenciler ve veliler katıldı.

Muğla İl Halk Kütüphanesi Müdürü Rüveyda Güler, Muğla'da ilk kütüphanenin kuruluşunun 1865 yıllarına dayandığını belirterek, 51'inci Kütüphane Haftası'nın yanında Muğla'da kütüphanenin ilk kuruluşunun 150'nci yılının da kutlandığını açıkladı. Güler, "1865 yılında Hoca Mustafa Efendi 2 bin 984 adet kitap ile Muğla'da ilk kütüphaneyi kurmuştur. Bugün kitap sayımız 50 bin 787'ye ulaşmıştır. Bugün kütüphanemizde Koha Otomasyon sistemi ile bilgisayardan ödünç verme işlemini gerçekleştirmekteyiz. Yine bu sistem sayesinde Türkiye'deki Halk Kütüphanelerinde kayıtlı olan ve otomasyon sistemine yüklenmiş olan bilgilere ulaşmak mümkün olabilmektedir" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise, kitap ve kütüphanelerin önemini çocuklara çok iyi öğretilmesinin altını çizdi. Gürün, "Çocuklarımızı kitabın içindeki bilgileri en doğru şekilde sağlamamız gerekir. Kütüphaneler değişen çağ içinde kendisini de süratle değiştirmesi ve okuruna kitabı ve bilgiyi ulaştırması gerekiyor. Onun için dijital kütüphane dediğimiz e-kütüphane bölümün süratle depolanması ve zenginleştirilmesi lazım" dedi.

Vali Amir Çiçek ise hem okuyanın hem de yazanın çok olması temennisinde bulundu. Vali Çiçek, "Muğla kütüphanesini 150 yıl önce kurmuş. Muğla 150 yıl önce belli bir Medrese'nin bağlantısında Hoca Mustafa Efendi bir taraftan ilmini yaparken, bir taraftan da kendisi için değil, Muğla'daki okuyanların çoğalması için bizzat kütüphaneyi kurması, daha sonra da yapılan bağışlar ile kitap sayısı bugün 50 binlere ulaşmış. Ama bu kitap sayısı bence az. Okullarımızda ve Üniversitemiz de dahil kütüphanelerine baktığımızda bezin üzülüyoruz. Okullarda ilk ziyaret ettiğim yer bilgi teknolojileri sınıflarıdır. Bu sınıfların faal olup olmadığını, interneti nasıl kullanıyorlar onlara bakarım. Bazı okullarımızda ulaşılması zor olan alanlarda kitaplık konulmuş. Bazı kütüphanelerimiz nerdense hala modernize olamamış. İnsan odaklı hizmet yapıyorsak isek, okuma yönünde de yaptığımız bu hizmeti insanımızın ayağına götürmek zorundayız" dedi.

51'inci kütüphane haftası etkinlikleri kapsamında en fazla kitap okuyan okurlara Vali Amir çiçek, Albay Halil Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün tarafından hediyeler verildi. Masal yarışmasında Çiftlik İlkokulundan Hörü Özkan birinci, Akçaova ilkokulundan Sarper Öztürk ikinci ve Denizova İlkokulundan Kerim Ege üçüncü oldu.

En çok kitap okuyan okuyucular ise okul öncesi dalında annesi tarafından masal kitapları okunan Umay Defne Güven, Yönelt Koleji 6. Sınıf öğrencisi Melisa Kaban, Şahidi Ortaokulu 8. Ilgaz Berk Atasever, Türdü İlkokulu 5. Sınıf öğrencisi Gökçe Yazıcı ve Kocamustafendi İlkokulu öğrencisi Medine Karakoyun, Anadolu Lisesi öğrencisi Meltem sakallı ödüllendirildi. Okul dışı en fazla kitap okuyan vatandaşlar ise Seyfettin Mete Ölmez, Hasan kavak ve Ülkü Uysal oldu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütüphane Haftası Kutlamaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement