Giresun'da Kütüphane Plaja İndi - Son Dakika
Yerel

Giresun'da Kütüphane Plaja İndi

Giresun\'da Kütüphane Plaja İndi

Giresun'da kitap okuma alışkanlığını artırmaya yönelik faaliyetler kapsamında plajda kütüphane oluşturuldu.

14.08.2014 11:04  Güncelleme: 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÜLTEKİN YETGİN - KAMİL YILMAZ - Giresun'da kitap okuma alışkanlığını artırmaya yönelik faaliyetler kapsamında plajda oluşturulan kütüphaneyi kullanan vatandaşlar, deniz kenarında kitap okuma imkanı buluyor.

Görele ilçesindeki bir plajda İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğünce oluşturulan gezici kütüphane sayesinde vatandaşlar denizde yüzmeden arta kalan vakitlerini kitap okuyarak geçiriyor. Plajdaki kütüphanede roman ve hikaye kitapları ile çeşitli türlerde dergiler yer alıyor.

İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Mehmet Suphi Yetkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitap okuma alışkanlığını artırma üzerine çeşitli faaliyetler yaptıklarını söyledi.

Yaz sezonunda plaja gelen vatandaşların kitap ihtiyaçları olduğu duyumlarını aldıklarını dile getiren Yetkin, "Bu durumu değerlendirerek plajda bir gezici kütüphane oluşturmayı düşündük ve bu işe adım attık. Vatandaşların güneşlenirken vakit geçirme sorunu oluyordu, canı sıkılıyordu, biz bu boşlukta vatandaşlar kitap okursa daha güzel vakit geçirir amacıyla plajda kütüphane oluşturduk" dedi.

Yetkin, yazın en yoğun olarak tercih edilen mesire alanlarının plajlar olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Yoğun olan bu plajlarda insanların kitaplardan faydalanacağını düşündük. 2014 yılının ilk 8 ayında 700 civarında kartlı okuyucumuz var. Burada özellikle fındık hasadının yoğun olduğu dönemdeyiz, kimi vatandaşlar ise tatil yapıyor. Kütüphanemizin bir bölümünü kütüphaneye gelemeyen vatandaşlarımızın ayağına götürelim, hizmet verelim dedik. Kütüphanenin tüm faaliyetleri gezici kütüphanede var. Kütüphaneye üye de yapabiliyoruz."

Güneşlenirken can sıkıntısı yaşanmıyor

Plajda kitap okuyan vatandaşlardan Kurtuluş Odabaş ise insanların deniz kenarında güneşlenmeyi vakit kaybı olarak değerlendirdiğini belirterek, "Biz bu kaybı kitap okuyarak telafi ettik. En azından hem güneşlenip hem kitap okuyoruz, zamanın nasıl geçtiğini unutuyoruz. Uzun süre deniz kenarında oturmak sohbeti de tıkayabiliyor ama farklı kitaplarla, farklı tartışmaları yarattığı için harika bir ortam" ifadelerini kullandı. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Giresun'da Kütüphane Plaja İndi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement