Kütüphaneler Haftası - Son Dakika
Güncel

Kütüphaneler Haftası

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla, "Günümüzün bilgi birikimini gelecek kuşaklara aktarmak için kütüphanelerimizin değeri bilinmeli, kütüphanelerdeki kaynaklar en modern imkanlarla ve en iyi şekilde okuyucuların istifadesine sunulmalıdır" dedi.

27.03.2015 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla, "Günümüzün bilgi birikimini gelecek kuşaklara aktarmak için kütüphanelerimizin değeri bilinmeli, kütüphanelerdeki kaynaklar en modern imkanlarla ve en iyi şekilde okuyucuların istifadesine sunulmalıdır" dedi.

Kılıçlar, yayınladığı mesajında, bilginin, ekonomik kalkınma ve toplumların gelişmesi açısından taşıdığı önemin giderek arttığını belirterek, "Bilgi toplumu olarak adlandırılan günümüz toplumunda, bireylerin rekabet gücüne erişebilmesi için bilgiye ihtiyaç vardır. Bu anlamda bilgi kaynakları arasında özel ve önemli bir yere sahip olan kütüphaneler, bilgi toplumu olma yolundaki vazgeçilmez kurumlardan birisidir" ifadelerini kullandı.

Kılıçlar, "Kütüphaneler, toplumun kültür ve medeniyet birikiminin en önemli hazinesidir. Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi alanlarda, bir milletin hafızasını oluşturan kütüphaneler, geçmişi geleceğe taşıyan en önemli yapılardır. Bu nedenle günümüzün bilgi birikimini gelecek kuşaklara aktarmak için kütüphanelerimizin değeri bilinmeli, kütüphanelerdeki kaynaklar en modern imkanlarla ve en iyi şekilde okuyucuların istifadesine sunulmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Vali Kılıçlar, geleceğin teminatı çocukların yetişmesine, halkın bilgi ve birikimlerinin artmasına ve vatandaşlık bilincinin güçlenmesine yaptığı katkılarla kütüphanelerin önemli görevler icra ettiğini belirtti.

Kılıçlar, 51. Kütüphaneler Haftasında, kitap okumanın öneminin en iyi şekilde anlaşılması temennisiyle tüm başkentlileri kütüphaneleri ziyaret etmeye ve kitap okumaya davet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütüphaneler Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement