Kütüphaneli Otobüs, Kitap Fuarı'nın gözdesi - Son Dakika
Güncel

Kütüphaneli Otobüs, Kitap Fuarı'nın gözdesi

Okurlar, Kütüphaneli Otobüsü ziyaret etmeden kitap fuarından ayrılmıyor.

21.05.2016 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl sekizincisini düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı, vatandaşların ilgisiyle dolup taşıyor. 8. Kocaeli Kitap Fuarı kadar, Büyükşehir Belediyesi'nin "Kütüphaneli Otobüsleri" de okurların ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Kitap Fuarı'na gelen binlerce insan, Uluslararası Fuar Merkezi'nin önünde bulunan "Kütüphaneli Otobüsü" ziyaret etmeden fuardan ayrılmıyor. Kütüphaneli Otobüsün ziyaretçileri arasında bazen bir Bakan, bazen tanınmış bir gazeteci, bazen de çocuğuyla genç bir anneyi görmek mümkün oluyor.

BAKAN'DAN VATANDAŞA HERKESİN İLGİ ODAĞI

İçi tamamen kitaplarla dolu olan Kütüphaneli Otobüs, Kitap Fuarı'na geldiği ilk günden itibaren büyük ilgi gördü. Kütüphaneli Otobüsü, 8. Kocaeli Kitap Fuarı'nın açılışını gerçekleştiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da ziyaret etti. Kütüphaneli Otobüsün son derece iyi düşünülmüş bir proje olduğunu söyleyen Bakan Işık, "Kitaplar, insan hayatının en önemli kilometre taşlarından biridir. Kitap, insanın tarih boyuncu yaptığı yolculukla ilgilidir. Büyükşehir Belediyemiz de Kütüphaneli Otobüsü yola çıkararak, bu yolculuğa önemli bir katkı sunmuştur. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi

DİLİPAK'TAN KÜTÜPHANELİ OTOBÜSE ÖVGÜ

Kütüphaneli Otobüsün ziyaretçilerinden biri de, geçtiğimiz günlerde 8. Kocaeli Kitap Fuarı'na konuk olan Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak oldu. Kütüphaneli Otobüsteki kitapları inceleyen Dilipak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu hizmetinin kültür hayatı açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Dilipak, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlarını, seyahat anında dahi kitapla buluşturması son derece önemli bir hizmettir. Bu çabayı takdir etmemek mümkün değil. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

BU OTOBÜS ÇOK SEVİLDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs aparatlı ve kütüphaneli otobüsleri geçtiğimiz yıl faaliyete geçti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım ağına kattığı 263 yeni otobüste bu kütüphaneler kuruldu. Kütüphaneli otobüse binen vatandaşlar, yol boyunca kitap okuma imkânına kavuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kütüphaneli Otobüs, Kitap Fuarı'nın gözdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement