Kütüphanesiz Okullara Anlamlı Destek - Son Dakika
Yerel

Kütüphanesiz Okullara Anlamlı Destek

İstanbul'da faaliyet gösteren Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İş Adamları Dayanışma Derneği (ÇESİAD), Çorum'un Mecitözü ve Alaca ilçelerindeki iki okula, üniversite öğrencilerinin de desteğiyle çok amaçlı salon kazandırdı.

20.04.2013 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da faaliyet gösteren Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İş Adamları Dayanışma Derneği (ÇESİAD), Çorum'un Mecitözü ve Alaca ilçelerindeki iki okula, üniversite öğrencilerinin de desteğiyle çok amaçlı salon kazandırdı.

ÇESİAD'ın başlattığı "Bir Kitap Yeni Bir Hayat" projesi kapsamında çok amaçlı salon kazandırılan Mecitözü Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) ile Alaca Anadolu Öğretmen Lisesi'nde açılış törenleri yapıldı.

Mecitözü YİBO'daki törende konuşan dernek başkanı Mehmet Yıldırım, 2 yıl önce başlattıkları proje kapsamında Osmancık, Kargı, İskilip'teki kütüphanesiz okullara destek sağladıklarını belirterek, Mecitözü ve Alaca'daki okulların ihtiyaçlarını karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İki okula yaklaşık 100 bin liralık yardım yaparak çok amaçlı salon kazandırdıklarını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Mecitözü'ndeki okulumuza 3 bin, Alaca'daki okulumuza da 5 bin adet olmak üzere 8 bin adet yeni kitap satın aldık. Kütüphane yapılacak salonları baştan aşağı yenileyerek dizayn ettik. Kütüphane yapmak için başladığımız salona kitaplık, sıra, masa, bilgisayar ve yazıcı gibi ihtiyaç duyulan malzemeler de yerleştirerek çok amaçlı salonlar haline getirdik. İstanbul'daki çeşitli üniversitelerde öğrenim gören çocuklarımız da bizlere birçok konuda yardımcı oldu. Bunların hepsi, geleceğimizin teminatı çocuklarımız için."

-Çorumlu 200 öğrenciye burs veriyorlar-

Dernek olarak İstanbul'da eğitim gören Çorumlu 200 üniversite öğrencisine de burs verdiklerini belirten Yıldırım, sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceğini kaydetti.

Mecitözü YİBO Müdürü Bayram Yıldırım da ÇESİAD'a teşekkür ederek,

"Okulumuzda 280 öğrenci eğitim görüyor. Bunlardan 180'i pansiyonda kalıyor. En büyük eksiğimiz kütüphaneydi. Yardım elini uzatan ÇESİAD'a, öğrencilerim ve öğretmen arkadaşlarım adına şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Daha sonra çok amaçlı salonun açılışı yapıldı. Mecitözü Kaymakamı Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Selçuk Aksoy, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin, Yargıtay üyesi Zihni Doğan, dernek üyeleri, bürokrat ve iş adamlarının katıldığı törenin ardından salon gezildi.

Mecitözü'ndeki törenden sonra Alaca Anadolu Öğretmen Lisesi'ndeki çok amaçlı salonun açılışı yapıldı. - ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütüphanesiz Okullara Anlamlı Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement