Kuvayi Milliye Kahramanı Şehit Hamdibey Edremit'te Anıldı - Son Dakika
Yerel

Kuvayi Milliye Kahramanı Şehit Hamdibey Edremit'te Anıldı

Kuvayi Milliye Kahramanı Şehit Hamdibey Edremit\'te Anıldı

Kurtuluş Savaşı kahramanı ve Kuvayi Milliyenin önemli isimlerinden Edremit Kaymakamı Köprülü Şehit Hamdibey şehit edilişinin 95. Yıl dönümünde Edremit ilçesinde adının verildiği meydanda anıldı.

18.02.2015 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurtuluş Savaşı kahramanı ve Kuvayi Milliyenin önemli isimlerinden Edremit Kaymakamı Köprülü Şehit Hamdibey şehit edilişinin 95. Yıl dönümünde Edremit ilçesinde adının verildiği meydanda anıldı.

Kurtuluş Savaşı kahramanı ve Kuvayi Milliye önderlerinden eski Edremit Kaymakamı Köprülü Hamdibey, Edremit ilçesinde adının verdiliği meydanda düzenlenen tören ile anıldı. Mili mücadele döneminde Edremit'te iki yıla yakın görev yapan, Trakya yakasında Gelibolu yakınlarındaki Fransızlara ait Akbaş Cephaneliğini basarak buradaki mühimmat ve cephanenin Anadolu yakasına Kuvayı Milliye güçlerine taşınmasını sağlayarak tarihe Akbaş kahramanı olarak geçen milli mücadelenin önemli isimlerinden Köprülü Hamdibey şehit edilişinin 95. Yıl dönümü nedeniyle Edremit Belediyesi tarafından tören düzenlendi. Törende ilk olarak Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Ardından saygı durusu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Şehit Hamdibey'in şehit edilmesi ile ilgili 17 Şubat ile 18 Şubat tarihleri arasında farklı bilgiler olduğunu belirterek "Kuvayi Milliyenin öncüsü ve milli mücadelemizin önemli kahramanlarından Edremit Kaymakamı Köprülü Şehit Hamdibey'i şehit edilişinin 95. yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyoruz. Yüce Önderimiz Atatürk'ün büyük eseri Nutuk'ta "Akbaş Kahramanı" olarak anılan Kaymakam Hamdi Bey, cesareti, çalışkanlığı ve üstün hizmet anlayışı ile tanınmış, vatan borcunu canıyla ödemiş bir kahramanımızdır. İlçemiz tarihinde çok önemli bir yeri olan Edremit Kaymakamı Köprülü Şehit Hamdibey, bizim için çok önemli bir kahramandır. Çünkü o bizim içimizden çıkan yürekli, korkusuz ve kahraman bir insandır. 17 Şubat 1920'de işbirlikçi asilerce kalleşce şehit edilen büyük Kuvayi Milliyeci Edremit Kaymakamı Şehit Hamdibey'in mücadelesini asla unutmadık ve unutmayacağız. Onun gibi aziz şehitlerimizin emanet bıraktığı kutsal vatan topraklarını canımız kanımız pahasına koruyacağımıza ve daha güçlü bir Türkiye'yi gelecek nesillerimize bırakacağımıza söz veriyoruz. Edremit ve vatanın her karış toprağı için savaşan başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Edremit Kaymakamı Şehit Hamdibey ve tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha şükran, minnet ve rahmetle anıyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Törene Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Özgirgin, Mehmet Ertaş, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuvayi Milliye Kahramanı Şehit Hamdibey Edremit'te Anıldı - Son Dakika


Advertisement