Kuveyt Evkaf Bakan Yardımcısı El Fellah Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kuveyt Evkaf Bakan Yardımcısı El Fellah Açıklaması

"Bugün iki ülke arasındaki ilişkiler, gerek ticari gerek siyasi gerek iktisadi ve turizm alanlarında en yüksek düzeydedir" "Şu an Kuveytlilerin Bursa'dan taşınmaz, emlak alımları devam etmekte, herhalde Körfez ülkeleri arasında en çok alımlar da Kuveyt tarafından olmaktadır"

24.01.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuveyt Evkaf Bakan Yardımcısı Adil Abdallah El Fellah, Türkiye ile Kuveyt arasındaki ilişkilerin ticari, siyasi, iktisadi ve turizm alanlarında en yüksek düzeyde olduğunu belirterek, "Şu an Kuveytlilerin Bursa'dan taşınmaz, emlak alımları devam etmekte, herhalde Körfez ülkeleri arasında en çok alımlar da Kuveyt tarafından olmaktadır" dedi.

El Fellah, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaretinde, Türkiye'ye her geldiğinde kendisini, kardeşleri ve dostlarıyla buluşmuş gibi hissettiğini söyledi.

Ülkesiyle Türkiye arasındaki ilişkilerin iyi bir seviyede olduğunu ifade eden El Fellah, şöyle konuştu:

"Bugün iki ülke arasındaki ilişkiler, gerek ticari gerek siyasi gerek iktisadi ve turizm alanlarında en yüksek düzeydedir. Bakanlık olarak bu iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerini güçlendirmek, artırmak ve bunu sürdürmek için elimizden gelen her tür gayreti, imkanı sunduk, sunmaya devam ediyoruz. Bakanlığımızın şu anda Türkiye'deki kardeşlerimize, gerek kız gerek erkek çocuklarımıza, lise ve üniversite düzeyindeki öğrencilere Arapça öğrenmek üzere yoğunlaştırılmış olarak yapmakta olduğumuz, 3 haftalık ve 3 aylık süreyle yapılan kurslara ev sahipliği yapıyoruz."

Karaloğlu'nu Kuveyt'e davet eden El Fellah, Türkiye'deki bazı kentlerle kardeşlik ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi için çalıştıklarını vurguladı.

Kuveytlilerin Bursa'daki emlak alımlarına da değinen El Fellah, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu an Kuveytlilerin Bursa'dan taşınmaz, emlak alımları devam etmekte, herhalde Körfez ülkeleri arasında en çok alımlar da Kuveyt tarafından olmaktadır. Öyle zannediyorum ki birkaç yıl içinde sizinle yarışmaya başlayacağız. Kuveyt-Türkiye ilişkileri her gün biraz daha artmakta, güçlenmekte. Biz de bu ikili ilişkilerin daha da güçlenmesi için her tür teşviki yapıyoruz. Özellikle yatırımcı kardeşlerimize, Kuveytli tüccarlara biz sürekli tavsiyede bulunuyoruz, onları Türkiye'de, Bursa'da yatırım yapmaya yönlendiriyoruz. İnşallah bu tür tavsiyelerimiz ve yönlendirmelerimizle de iki ülke ilişkileri daha da güçlenir ve devam eder."

El Fellah, Türkiye'nin son yıllarda kaydettiği gelişmenin kendilerini heyecanlandırdığını anlattı.

Türkiye ile iftihar ettiklerini dile getiren El Fellah, "Türkiye ile onur duyuyoruz. Çok seviniyoruz ki böylesine kalkınmış bir kardeş ülkemiz var" ifadesini kullandı.

"Aslında kendisini Bursalı olarak görüyoruz"

Karaloğlu ise Kuveyt'in, Türkiye'nin Ortadoğu'da çok yakın kardeşlik ve iyi ticari ilişkilerinin bulunduğu bir ülke olduğunu belirtti.

Son dönemde Kuveytlilerin de Bursa'ya çok yoğun bir ilgisi olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Bakanımızın Bursa'da evi var. Aslında kendisini Bursalı olarak görüyoruz. O bir Bursalı, çocuklarıyla senede en az 3-4 defa Bursa'yı mutlaka ziyaret ediyorlar. Birçok Kuveytlinin de Bursa'da gayrimenkul aldığını ve almakta olduğunu biliyoruz. Her sene yaz aylarında Kuveyt'ten Bursa'ya charter seferleri düzenleniyor. Son dönemde kışın da artık Kuveytlilerin Bursa'ya, Uludağ'a geldiğini görmekten mutluyuz. Sayın Bakanı hem Kuveyt-Türkiye hem de Kuveyt-Bursa ilişkilerinin geliştirilmesinde büyük bir şans olarak görüyoruz."

Daha sonra Karaloğlu, El Fellah'a "İznik çinisi" hediye etti. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuveyt Evkaf Bakan Yardımcısı El Fellah Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement