Kuveyt'te Camiye Düzenlenen İntihar Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Kuveyt'te Camiye Düzenlenen İntihar Saldırısı

Kuveyt'te geçen hafta İmam Sadık Camisi'ne düzenlenen intihar saldırısıyla ilgili ikisi polis, 30 kişinin daha gözaltına alındığı iddia edildi.

01.07.2015 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuveyt'te geçen hafta İmam Sadık Camisi'ne düzenlenen intihar saldırısıyla ilgili ikisi polis, 30 kişinin daha gözaltına alındığı iddia edildi.

Ülkedeki El-Kabas gazetesi, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, cuma günü 27 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısıyla ilgili dün 60 olarak okuyucularına duyurduğu gözaltı sayısının yeni gözaltılarla 90'a yükseldiğini yazdı.

Ray gazetesi de konuyla ilgili haberinde güvenlik güçlerinin biri öğrenci, iki zanlının evine yaptığı baskında, "silah, mühimmat, harita ve terör örgütü DAEŞ'a ait bazı belgeler bulduğu" yönündeki detaylara yer verdi. Şüphelilerin "Silahları, polis memurlarından aldığını" söylediğini, soruşturma kapsamında 2 polisin de gözaltına alındığını aktaran gazete, aralarında Suudi Arabistan ve Kuveytlilerin de bulunduğu 10 şüphelinin savcılığa sevk edildiğini, bu kişilerden beşinin, saldırgana "yardım etmekle suçlandığı" gibi detaylara da yer verdi.

Kuveyt'te 26 Haziran Cuma günü Şiilere ait İmam Sadık Camisi'nde intihar saldırısı düzenlenmişti. 27 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı terör örgütü DAEŞ'in Suudi Arabistan kolu üstlenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuveyt'te Camiye Düzenlenen İntihar Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement