Kuveytli İş Adamı Harafi, Türkiye Dönüşü Özel Jetinde Öldü - Son Dakika
Ekonomi

Kuveytli İş Adamı Harafi, Türkiye Dönüşü Özel Jetinde Öldü

Kuveytli İş Adamı Harafi, Türkiye Dönüşü Özel Jetinde Öldü

Kuveyt'in en zengin iş adamlarından Cassem el Harafi, özel bir ziyaret için geldiği Türkiye'den ülkesine dönerken hayatını kaybetti.

22.05.2015 13:31  Güncelleme: 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

75 yaşındaki Harafi'nin dönüş yolunda özel jetinde kalp krizi geçirdiği açıklandı. 1985-1986 arası Maliye Bakanı, 1999-2011 arası ise Meclis Başkanı olarak görev yapan Harafi, ülkede hanedan ailesine mensup olmayan en zengin iş adamlarından biriydi. Ailesi, Harafi için bugün cenaze töreni düzenleneceğini açıkladı.

İKİ AY ÖNCE HAKKINDAKİ DAVA DÜŞMÜŞTÜ

Geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan ses ve video kayıtlarında Kuveyt rejimini yıkmak ve yolsuzlukla suçlanan El Harafi hakkında Aralık 2013'te açılan bir dava, mart ayında başsavcı tarafından düşürülmüştü. Başsavcı, üzerinde oynandığına hükmettiği kayıtların sahte olduğunu belirtmişti.

6 ÇOCUĞU VAR

25 ülkede 120 binden fazla çalışanıyla faaliyet gösteren Kharafi Group'un kurucusu Muhammed Abdülmuhsin el Harafi'nin oğlu olan Cassem el Harafi'nin altı çocuğu bulunuyor.

YILLIK CİROSU 10 MİLYAR DOLAR

1965 yılında kurulan ve daha çok inşaat, finans ve telekomünikasyon sektörlerinde varlık gösteren Kharafi Group'un bugün yıllık cirosu 10 milyar dolardan fazla...

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Kuveytli İş Adamı Harafi, Türkiye Dönüşü Özel Jetinde Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (30)

  • Boksör: Tc de bayraklar yarıya insin 13 3 Yanıtla
  • kenef müdürü: Ben rahmetliyi çok severdim dayanamam yokluğuna altın tabuta koyup benim bahçeye gömsünler hep yanımda olsun 9 3 Yanıtla
  • 5461: mal mülk yalan gel birazda sen oyalan 12 0 Yanıtla
  • dostlarım bana Cüneyt der ama hiç dostum yoktur: Ya nekadar zengin olursan ol jet kat yat farketmez sonunda gideceğimiz yer belli.satranç oyunu bitince piyon da şah da aynı kutuya girer. 11 0 Yanıtla
  • muhaaahaa: Jetten inip dört kolluya binecek şimdi 9 1 Yanıtla
  • corc: Türkiye misafirperverdir artık nasıl ağırlandıysa adam kalpten gitmiş 8 2 Yanıtla
  • İstihbarat: Seçim için bağış yapmaya gelmistir 9 1 Yanıtla
  • mersinli: Akp bayrakları yarıya indirir hemen 7 2 Yanıtla
  • serdar kara: Alirsin cennetten bir kac donumluk arsa. 8 0 Yanıtla
  • ses: Bütün zenginlere örnek olsun Kefenden başka bi şey götürememiş 7 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement