Kuyap Bilgilendirme ve Eğitim Konferansı Ankara'da Yapılacak - Son Dakika
Ekonomi

Kuyap Bilgilendirme ve Eğitim Konferansı Ankara'da Yapılacak

KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP) bilgilendirme ve eğitim konferanslarının üçüncüsü, 26-27 Ağustos 2014 tarihlerinde TOBB'un evsahipliğinde Holiday Inn Hotel'de gerçekleştirilecek.

25.08.2014 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP) bilgilendirme ve eğitim konferanslarının üçüncüsü, 26-27 Ağustos 2014 tarihlerinde TOBB'un evsahipliğinde Holiday Inn Hotel'de gerçekleştirilecek.

Konferansın birinci gününde, Samsun Eğitim Destek Koordinasyon Merkezi'nin (EDKM) hizmet verdiği Samsun, Trabzon ve Kastamonu, ikinci gününde ise Elazığ EDKM'nin hizmet verdiği Elazığ, Diyarbakır, Batman ve Malatya illerinden katılımcılar ile proje ve sürdürülen çalışmalar paylaşılacak.

Konferansa, Samsun, Trabzon, Kastamonu, Elazığ, Diyarbakır, Batman ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odaları yetkilileri, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, meslek ve işçi ve işveren örgütleri, sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve özel sektör temsilcileri ve projeyi yürüten Teknik Destek Ekibi uzmanlarının katılacak.

-PROJE 2013 YILI ŞUBAT AYINDA UYGULANMAYA BAŞLADI-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin faydalanıcısı olduğu ve Avrupa Birliği ve TOBB tarafından ortaklaşa finanse edilen KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP) 2013 yılı Şubat ayında uygulanmaya başladı.

KUYAP ile Türkiye'nin 15 ilinde ( Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Trabzon, Kayseri, Van, Kastamonu, Sivas, Samsun, Elazığ, Kars, Erzurum, Kahramanmaraş ve Batman) işletme çalışan ve işverenlerinin, insan kaynaklarına yatırım yoluyla küresel ekonomideki değişimlere uyum yeteneklerinin arttırılması hedefleniyor.

KUYAP, uygulandığı illerde işletmeleri küresel iş ortamına hazırlamayı amaçlıyor. Bu kapsamda, hem işveren ve çalışanlara genel ve mesleki alanlarda eğitimler verilecek, hem de ticaret ve sanayi odalarının eğitim alanında kurumsallaşmaları ve birer eğitim üssü haline gelmeleri yönünde önemli bir adım atılmış olacak.

KUYAP kapsamında Ankara, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Samsun ve Sivas illerinde 6 Eğitim Destek Koordinasyon Merkezi (EDKM) kuruldu. Projenin sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) - Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı - İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi (İKG-PRO)'dir. Projenin uygulanmasında teknik destek PLANET (Yunanistan), IDI (İrlanda), EURECNA (İtalya), DIALOGOS (Yunanistan) ve MAKRO (Türkiye) konsorsiyumu tarafından sağlanıyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Kuyap Bilgilendirme ve Eğitim Konferansı Ankara'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement