Kuyumcu Soyguncusunu Parke Taşındaki Dna Yakalattı - Son Dakika
Güncel

Kuyumcu Soyguncusunu Parke Taşındaki Dna Yakalattı

Kuyumcu Soyguncusunu Parke Taşındaki Dna Yakalattı

Adana’da yaklaşık 18 ay önce bir kuyumcunun camına parke taşı atıp kırdıktan sonra bilezik alıp kaçan iki kişiden biri, taşın üzerindeki DNA’sından yakayı ele verdi.

03.03.2015 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da yaklaşık 18 ay önce bir kuyumcunun camına parke taşı atıp kırdıktan sonra bilezik alıp kaçan iki kişiden biri, taşın üzerindeki DNA'sından yakayı ele verdi. Soygun anı ve kuyumcunun şahıslara ateş ettiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ilçesi Eminağa Caddesi'nde 9 Eylül 2014 tarihinde meydana geldi. İddiaya göre, yüzlerini tişörtle gizleyen 2 kişi, Eminağa Caddesi üzerinde bulunan kuyumcu dükkanına saat 11.30 sıralarında geldi. Şahıslardan biri kuyumcu dükkanının camına parke taşını fırlattı. Ancak cam kırılmadı. Bu kez, diğer arkadaşı da gelerek ikinci parke taşını attı. Ancak bu kez de cam kırılmadı. Bunun üzerine ilk taşı atan şahıs bir kez daha taşı atarak bu kez camı kırdı. 2 şahıs, kırılan yerden ellerini sokarak bilezikleri almaya başladı.

ŞANS ESERİ HAYATTA KALDILAR

Altınlarının çalındığını gören kuyumcu, önce neye uğradığını şaşırırken, şoku atlatıp hemen kasadaki tabancasını çıkardı. Kuyumcu hiç düşünmeden şahısların olduğu yere doğru ateş etti. Tabanca sesini duyan soyguncular altınları da bırakıp canlarını kurtarmak için kaçtı. Bunun üzerine kuyumcu tabancasıyla dışarı çıktı. Bir süre etrafa bakan kuyumcu daha sonra yere dökülen bilezikleri topladı. Bu arada kuyumcunun tabancayı da mendil ile tuttuğu görüldü. Bu anlar ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Kuyumcu daha sonra polise haber verdi.

Olay yerine önce polis merkezi ekipleri, daha sonra da hırsızlık büro amirliği ekipleri geldi. Kuyumcuya gelen Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri emniyet şeridini çekerek kuyumcuda çalışmalara başladı.

Olay yeri inceleme ekibi güvenlik kamerasını incelediğinde soyguncuların yakalanmamak için yüzünü kapattığını ancak ellerinin çıplak olduğunu fark etti. Bunun üzerine vitrinin içinde bulunan ve kuyumcuya düşen parke taşlarından parmak izi ve DNA örnekleri aldı. Daha sonra bu örnekler suç kaydı olanlar ile karşılaştırıldı. Ancak bir türlü soygunculara ulaşılamadı.

İŞ BAŞINDA YAKALANDILAR

Bu arada, olayın üzerinden 18 ay geçtikte sonra güven tim ekipleri Mobilyacılar Sitesi'nde bulunan banka önünde duran 3 kişiden şüphelendi. Şahısları takip eden polis bankadan para çeken şahısların otomobilin lastiğini keserek soygun yapacaklarını anladı. Bunun üzerine polis şahısları takibe başladı. Şahıslar polisin takip ettiğini anlayınca kaçmak istedi ancak polis 3 kişiyi kıskıvrak yakaladı. Yakalanan zanlılardan Oben O.'nun (18) 18 ay önce Eminağa Caddesi'ndeki kuyumcu soygununu gerçekleştirmiş olabileceği düşünüldü. Bunun üzerine Oben O.'dan kan örneği alınarak parke taşı üzerindeki DNA ile karşılaştırıldı. Aynı zamanda parmak izi karşılaştırması da yapıldı. Gelen kriminal sonuçta hem DNA'nın hem de parmak izinin Oben O.'ya ait olduğu ortaya çıktı. Zanlı, sorgusunda suçlamayı kabul etmedi. Ancak sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polis şimdi diğer zanlıyı da bulmaya çalışıyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kuyumcu Soyguncusunu Parke Taşındaki Dna Yakalattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.


Advertisement