Kuyumcular, Kredi Kartına 9 veya 12 Taksit İstiyor - Son Dakika
Güncel

Kuyumcular, Kredi Kartına 9 veya 12 Taksit İstiyor

Kuyumcular, Kredi Kartına 9 veya 12 Taksit İstiyor

Gebze'de Kuyumcular Derneği Başkanı Yıldıray Turan, altın satışlarında kredi kartına 4 taksite izin verilmesiyle satışların arttığını söyledi.

18.11.2014 13:09  Güncelleme: 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin altın satışlarında en hareketli ilçesi olan Gebze'de Kuyumcular Derneği Başkanı Yıldıray Turan, altın satışlarında kredi kartına 4 taksite izin verilmesiyle satışların arttığını söyleyerek, "Ancak müşterilerimiz bunu yetersiz buluyor, 9 veya 12 taksit istiyorlar" dedi.

Kuyumcularda altın satışlarına 1 Şubat'tan itibaren Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) kredi kartı ile taksit yasağı getirmesinin ardından, Kocaeli bölgesindeki kuyumcularda da yasakla birlikte cirolar düştü. Bazı kuyumcularda satışlar yüzde 40 civarında düşerken, kuyumculardan birçoğu da taksitli satış için değişik formüller aramaya başladı. Özellikle düğün ve nişanlarda adet olan altın takı takma oranı da en alt düzeye indi. Sektörden gelen şikayetler üzerine geçen ay sonunda kredi kartına 4 taksit yapma imkanı sağlanınca, bu biraz olsun rahatlama getirdi.

Kocaeli'de altın satışlarının en hareketli merkezlerinden biri olan, nüfus açısından da Kocaeli'nin en büyük ilçesi olan Gebze'de de yaklaşık 9 aylık durgunluğun ardından yeniden hareketlenme başladı. Gebze Kuyumcular Derneği Başkanı Yıldıray Turan, kredi kartına 4 taksit imkanı sağlanmasının, yeterli olmasa da isabetli bir karar olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Kredili taksitli satışlardan memnunuz. Fakat kredi kartı olayında komisyon olduğu için altın fiyatlarında fark oluyor. Bu farktan dolayı bazı sıkıntılar yaşanıyor. Müşteriler 4 taksit değil de 9 veya 12 taksit istiyorlar. 4 taksit yeterli gelmiyor. Bundan dolayı biraz sıkıntımız var. Müşter kredi kartı ile alışveriş yapmayı benimsemiş. Düğün nişan ve diğer özel günler için alacakları hediyelerin yanı sıra birikimlerini de bu yapmak istiyor."

Yıldıray Turan, "Şunu da belirtmek istiyorum. Bazı müşteriler altını kredi kartıyla alıp başka yerde nakite çeviriyor. Bu müşteri açısından son derece zararlı. Bizler de buna kesinlikle sıcak bakmıyoruz" diye konuştu. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuyumcular, Kredi Kartına 9 veya 12 Taksit İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement