Kuyumcunun Vatandaşları Dolandırdığı İddiası - Son Dakika
Güncel

Kuyumcunun Vatandaşları Dolandırdığı İddiası

Fethiye'de yatırım amacıyla altın hesabı oluşturan kuyumcunun iflas ettiği yönündeki söylentiler ve 3 gündür iş yerini açmaması üzerine dolandırıldığını düşünen vatandaşlar, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

15.09.2014 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye'de yatırım amacıyla altın hesabı oluşturan kuyumcunun vatandaşları dolandırdığı iddia edildi.

Cumhuriyet Mahallesi 97. Sokak'ta kuyumculuk, giyim ve inşaat işleri ile uğraşan Ali ve İbrahim T, yatırım yapmak isteyen vatandaşlara altın hesabı açarak para topladı.

Bir süre önce bu kişilerin iflas ettiği yönünde çıkan dedikodular üzerine kuyumcuya giden vatandaşlar, 3 gündür iş yerinin açılmadığını öğrendi. İş yeri sahiplerine telefonla da ulaşamayan vatandaşlar, dolandırıldıklarını düşünerek cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Vatandaşlar, kuyumcuya yatırdıkları para karşılığında verilen "kuyum mal teslim fişi"ni gazetecilere göstererek, iş yeri sahiplerinin ortaya çıkarak kendilerine açıklama yapmasını istedi.

Bu kişilerden Mehmet Manavlı, 15 bin lira yatırarak 178 gramlık altın hesabı açtırdığını, bu parayı kardeşinin tuvaletlerde çalışarak biriktirdiğini söyledi.

Düğün alışverişinde kullanmak için parayı çekmek istediklerini ancak iş yeri yetkililerinin kendisini bir süre oyaladığını anlatan Manavlı, "Düğün günü geldi, iş yeri yetkilisini arayıp para istedim, 'yarın gel' dedi. Geldiğimizde iş yeri kapalıydı. Telefonlara da cevap veren yok. 5 yıldır kazandığımız parayı makbuz karşılığında buraya yatırdık. Şimdi mağdur olduk. Ortaya çıkmalarını ve açıklama yapmalarını istiyoruz" dedi.

Dolandırıldığını iddia edenlerden Sabri Tat ise 2B arazisi almak için biriktirdiği 45 bin 800 lirasının kuyumcuda olduğunu ifade ederek, bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Öte yandan polis ekipleri de iş yeri çevresinde güvenlik önlemi aldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuyumcunun Vatandaşları Dolandırdığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • uzlett: nedense iyi olmuş diyesim geldi :) o kadar banka dururken sen git makbuz karşılığında tefeci kılıklı adamlara parayı kaptır . bu onlara ders olur ve bir daha böyle bir hataya düşmezler. 3 0 Yanıtla

Advertisement