Kuyumcuyu Öldürenlere Ceza Yağdı - Son Dakika
Güncel

Kuyumcuyu Öldürenlere Ceza Yağdı

Kuyumcuyu Öldürenlere Ceza Yağdı

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, işlerinin kötü gitmesi üzerine Seferihisar ilçesindeki kuyumcu Akın Gelmez’i öldürüp 18 bin liralık altın çalan Mehmet Şerif A., Caner A. ve Menderes D.’ye ceza yağdı.

15.12.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, işlerinin kötü gitmesi üzerine Seferihisar ilçesindeki kuyumcu Akın Gelmez'i öldürüp 18 bin liralık altın çalan Mehmet Şerif A., Caner A. ve Menderes D.'ye ceza yağdı. Son duruşmada pişman olduklarını söyleyen Mehmet Şerif A. ve Caner A., adam öldürme ve yağma suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Menderes D. ise yağma suçundan 5 yıl 10 ay ceza aldı. Mahkeme heyeti, zanlılarla ilgili indirim maddesi kullanmadı.

Olay, yaklaşık bir yıl önce Seferihisar ilçesi Cumhuriyet caddesinde meydana geldi. Kuyumcuya gelen iki kişi, ellerindeki torbayı uzatıp iş yeri sahibi Akın Gelmez'den altınları doldurmasını istedi. Bu sırada, şüphelilerden biri Gelmez'in kendilerine, tezgahın altındaki tabancayla ateş edeceğini düşünerek iki el ateş etti. Vücuduna isabet eden tek kurşunla kanlar içinde kalan Gelmez yere yığılırken, iki soyguncu aldıkları 18 bin lira değerinde 200 gram altınla dışarı çıkıp olay yerinden uzaklaştı. Silah sesini duyup kuyumcuya gelen çevredekiler, Akın Gelmez'i kanlar içinde buldu. Çağrılan ambulansla Seferihisar Devlet Hastanesine kaldırılan Gelmez, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

KAÇTIKLARI ARAÇ TESPİT EDİLDİ

İş yeri ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen jandarma, şüphelilerin bir otomobille kaçtıklarını tespit etti. Aracın plakası bölgedeki diğer ekiplerle paylaşıldı ve yollarda uygulama noktaları oluşturuldu. Menderes İlçesi Yeniköy mahallesinde durdurulan otomobildeki Menderes D., Mehmet Şerif A., Caner A'nın olaya karıştıkları saptandı. Gözaltına alınan iki şüpheliyle birlikte hareket eden üçüncü kişinin hırsızlık suçundan kaydı bulunan Menderes .D. olduğu tespit edildi. Şüphelilerin cep telefonların Menderes D.'ye kısa mesaj gönderen jandarma, arkadaşlarının yakalandığından habersiz olan bu kişinin de yerini belirleyip yakaladı. Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda, olayda kullanılan tabanca ile gasp edilen altınlar Orhanlı mahallesi ile Yeniköy mahallesi arasındaki ormanlık alanda bulundu.

SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEDİ

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan son duruşmada tutuklu sanıklar Mehmet Şerif A., Caner A. ve Menderes D., son kez hakim önüne çıktı. Geniş güvenlik önlemi altında yapılan duruşmada tutuklu sanıklar pişman olduklarını söyledi. Duruşmaya katılan kuyumcu yakınları sanıklardan şikayetçi olduklarını bildirdi. Duruşmaya bir saat ara veren mahkeme heyeti, pişman olduklarını söyleyen Mehmet Şerif A. ve Caner A.'yı adam öldürme ve yağma suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Menderes D. ise yağma suçundan 5 yıl 10 ay hapse mahkum oldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kuyumcuyu Öldürenlere Ceza Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement