Kuyumcuyu Oyalayıp 5 Bin TL'lik Altın Çaldılar - Son Dakika
Yerel

Kuyumcuyu Oyalayıp 5 Bin TL'lik Altın Çaldılar

Kuyumcuyu Oyalayıp 5 Bin TL\'lik Altın Çaldılar

Muğla’nın Datça ilçesinde kuyumcuyu oyalayarak 5 bin TL değerinde altın çalan 4 şüpheli kameraya takıldı.

08.11.2014 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Datça ilçesinde kuyumcuyu oyalayarak 5 bin TL değerinde altın çalan 4 şüpheli kameraya takıldı. Çaldıkları altını kabanın ceplerine doldurduktan sonra kıyafetlerini değiştirerek izlerini kaybettirmeye çalışan şüpheliler, Köyceğiz'de yakalandı.

Olay, Datça merkez İskele Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan E.K. adlı kuyumcuda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; lüks bir panelvan ile kuyumcuya gelen 1'i erkek 4 kişi, alış veriş yapmam bahanesiyle kuyumcuyu oyalamaya başladı. Kadınlardan ikisi gösterilen takıları incelerken, üçüncü bir kadın kuyumcunun yoğunluğundan yararlanarak eline aldığı altınları bir süre inceledikten sonra kabanının farklı ceplerine doldurmaya başladı.

Bir süre sonra alışveriş yapmadan dükkandan ayrılan müşterilerden şüphelenen kuyumcu, güvenlik kamerası kayıtlarını incelediğinde soyulduğunu fark etti. Kuyumcunun haber vermesi üzerine görüntüleri inceleyen polis ekipleri, iş yerinden 5 bin TL değerinde altın zincir ve kolye ucu çalındığını belirledi. Araştırmalarını yoğunlaştıran Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kamera kayıtları ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda şüphelilerin eşkalleri ve kullandıkları aracın plakasını tespit etti.

Muğla ili genelindeki mobese kameralarının takibe alınması sonucu kuyumcuyu soyan 4 şüpheli ve kullandıkları araç birkaç saat sonra Köyceğiz ilçesinde yakalandı. Kamera kayıtlarında başları örtülü olan şüpheli kadınların kıyafetlerini değiştirdiği, gerçekte ise başlarının açık olduğu anlaşıldı. Aracı kullanan B.A. (40) ile bayan şüpheliler B.K. (40), E.Ç. (55) ve B.A. (40) Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adli makamlara sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuyumcuyu Oyalayıp 5 Bin TL'lik Altın Çaldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement