Kuyuya Düşen Oğlağı Akut Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Kuyuya Düşen Oğlağı Akut Kurtardı

Kuyuya Düşen Oğlağı Akut Kurtardı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 4.5 metre derinliğinde ve 40 santimetre çapındaki artezyen kuyusuna düşen oğlak, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından 2 saat süren operasyonla kurtarıldı.

29.11.2016 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 4.5 metre derinliğinde ve 40 santimetre çapındaki artezyen kuyusuna düşen oğlak, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından 2 saat süren operasyonla kurtarıldı.

Yakacık Mahallesi Düzçam Mevkii'ndeki müstakil evinin bahçesinde seracılıkla uğraşan 58 yaşındaki Döne Arıkan, bugün saat 09.00'da, AKUT Fethiye Ekibi'ni arayarak, 1 yaşındaki oğlağının artezyen kuyusuna düştüğünü söyledi. Bunun üzerine bölgeye giden 7 kişilik AKUT ekibi, hazırlıkların ardından kurtarma çalışmasına başladı. İlk olarak bir gönüllünün halatla kuyuya sarkıtılmasına karar verildi. Ancak 40 santimetre çapındaki kuyu, 1 metre içine giren AKUT gönüllüsüne hareket etme imkanı vermeyince başka bir yönteme geçildi. Ekip üyeleri, 5 metre uzunluğundaki tahta bir çubuğun uçuna bağladıkları halatı kuyuya sarkıtarak, oğlağı boynuzlarından yakalamak istedi. Kuyuya baş aşağı sarkan AKUT gönüllülerinin 1 saat süren denemeleri sonunda oğlak, boynuzlarına geçirilen halat yardımıyla kuyudan dışarı çekildi.

"KUYU ÇOK DAR OLDUĞU İÇİN KURTARAMADIK"

Kurtarma çalışmalarını üzüntülü gözlerle izleyen Arıkan, oğlağının kuyudan çıkarılması sonrası büyük sevinç yaşadı. AKUT ekibine defalarca teşekkür eden Arıkan, "Evimin yanında 5 keçi besliyorum. Sabah beslenmeleri için serbest bırakmıştım. Buraya 3 yıl önce su çıkarmak için artezyen vurdurmuştuk ancak su çıkmadı. O dar kuyuya oğlak düşmüş. Kuyu çok dar olduğu için kurtaramadık. Aklımıza AKUT ekibinden başka kimse gelmedi. Allah razı olsun. Eğer gelmeselerdi kurtarma şansımız yoktu" dedi.

Kuyunun dar oluşunun kurtarma çalışmasını güçleştirdiğini anlatan AKUT Fethiye Ekip lideri Fatih Işık ise, "Bize gelen ihbarda eski su kuyusuna düşen oğlaktan bahsedildi. 45 dakika sonra buraya geldik. Ancak kuyunun çok dar olduğunu gördük. İçine bir kişiyi indiremedik. Çünkü hareket etmeye imkan vermeyecek kadar dar. Bir düzenek hazırlayıp gönderdiğimiz ipi oğlağın boynuzuna geçirdik. Makara yardımıyla oğlağı sağlıklı bir şekilde yukarı çektik. Operasyonumuz 2 saat sürdü" diye konuştu.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuyuya Düşen Oğlağı Akut Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement