Kuzeninin kurbanı oldu! 2 buçuk milyon lira dolandırıldı - Son Dakika
3.Sayfa

Kuzeninin kurbanı oldu! 2 buçuk milyon lira dolandırıldı

Adana'da kuzenine inanarak şirket kuran ve 2 buçuk milyon lira borçla karşı karşıya kalan Fırat İlhan, "Ben bitmiş, tükenmiş durumdayım. Öyle kuzen de akraba da olmaz olsun" dedi.

19.01.2021 10:08  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzun yıllar Hollanda'da yaşayıp, 2015 yılında Türkiye'ye kesin dönüş yapan Fırat İlhan (46), kuzeni M. İlhan'ın 'Gel babam ve senin üzerine bir şirket kuralım, işleri büyütelim' sözleri üzerine, yüzde 70'i kendisinin olacak şekilde 'İlhan Akü' isminde şirketin kurulması için imza verdi.

Şirketin işleri için kuzenine vekalet de veren İlhan, yaklaşık 1 sene sonra 200 bin liralık SGK ve maliye borcuyla şoke oldu. Kuzeninden borcu ödemesi için söz alan Fırat İlhan, ancak 1 sene sonra yeniden borç tebligatıyla karşılaştı. Borçların artması üzerine kuzeninden bu sefer de "Af çıkacak. Onu bekleyelim" cevabını alan adam, borçların ödenmemesi nedeniyle 2018 yılında hapse girdi.

AİLESİ BORÇLARI YÜZÜNDEN TERK ETTİ

Hapisten çıktıktan sonra hem SGK, hem maliye hem de senetler nedeniyle 2 buçuk milyon liraya yaklaşan borçlara dayanamayan talihsiz adam, borçların ödenmemesi nedeniyle 2 defa daha hapse girip çıktı. 2 buçuk milyon liraya ulaşan borçları nedeniyle kötü günler geçiren İlhan'ı ailesi de borçlarıyla birlikte terk etti. Devlete olan borcuyla tek başına kalan adam, mağduriyetinin giderilmesini istiyor.

"BU DOSYA BENİM HAYATIMI KARARTTI"

Kuzeninin kendi babasını da dolandırdığını söyleyen İlhan, "Çok mağdur edildik. Ben bu konuyla alakalı ilk olarak azil namemi verdim. Sonra muhasebeciden tüm borç kayıtlarını aldım. Şirket varlığımızdaki yaklaşık 3 buçuk milyon liralık varlığı yeni kurmuş olduğu şirkete aktardığını, maliye ve SSK borçlarının yaklaşık 1 buçuk milyon lira olduğunu gördüm. Kendisiyle görüştüğümde ise bana 'bu borçları ödeme, devlete borçlu kal bir şey olmaz. Sana sermaye verelim. Ev, araba alalım. Kapatalım bu işi' gibi laflar söyledi. Ben de kendisine devlete borçlu kalmak istemediğimi söyledim. O parada devletin, milletin hakkı var. Ben 52 yaşında emekli olabilecek bir insanım. Ancak bu dosya benim hayatımı kararttı" dedi.

"TÜKENMİŞ DURUMDAYIM"

Kuzeniyle baş edemediğini, kendi icrasının üzerine icra koydurduğunu ve dolandırıcılık yaptığını belirten İlhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben bu adamla baş edemiyorum. Adam kendi cebinden parası çıkmasın diye bizi kandırmaya çalışıyor. Borcunu inkar etmiyor. 'Bu borç Allah için, namus için bizim borcumuz. Bunun ahireti var' diyor. Beni bu bataklığa sapladığını inkar etmiyor. Bende ses kayıtları falan var. Bu ses kayıtları geçersiz diyorlar ama benim bu kadar canım yanmışken bu ses kayıtları geçerli olmalıdır. Bu adam bütün suçunu itiraf ediyor. Artık ben bitmiş, tükenmiş durumdayım. Bunu mahkemelere vermek için her şeyimi harcadım. Geçen hafta ben intihara bile kalkıştım. Komşum beni hastaneye götürmüş orada geri hayata döndürdüler."

DEVLETTEN YARDIM İÇİN YÜRÜYEREK ANKARA'YA GİDECEK

Borçları nedeniyle defalarca hapis cezası aldığını ifade eden Fırat İlhan, "Onun cebinde para kalacak diye ben devletimi mi satacağım. Devletime mi hainlik yapacağım. Şirketin taahhütlü borçları olduğu için defalarca hapis cezasıyla karşı karşıya kaldım. Hayatımda görmeyeceğim cezaevini ben bu adam yüzünden gördüm. Bu adamın mal varlığı, gücü var. Bu adam batmış bir insan değil. İnsanların hayatıyla böyle oynanmaz. Kuzenim oluyor kendisi, öyle kuzen de akraba da olmaz olsun" şeklinde konuştu.

Fırat İlhan, ifadesinde ayrıca yetkililerin kendisine yardım etmeleri için Ankara'ya yürüyerek gideceğini kaydetti.

Kuzeninin kurbanı oldu! 2 buçuk milyon lira dolandırıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Kuzeninin kurbanı oldu! 2 buçuk milyon lira dolandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • oha be: miss gibi hollondadasın be adam ne işin var burda 23 2 Yanıtla
  • kemalca: yıl 2015 sen turkiyeye kesin dönüş yapmışsın afferim sana.. iyi halt etmişsin.. amsterdamda çaycılık yapsaydın daha iyiydi neyse olan olmuş.. Devlet her kazık yiyeni kurtarmaya kalksa kendisi batar.. az uyanık olun. 16 4 Yanıtla
  • 03: 20 yıldır ülke çok değişti usta. Herkes cin oldu. Sende para olduğunu duysa kardeşin bile acımaz.hiçmi haber izlemiyorsun be adam 12 0 Yanıtla
  • 01 : yalan 0 0 Yanıtla
  • Edirne'de toprağa gömülü ceset bulundu
    17:13 Edirne'de toprağa gömülü ceset bulundu

    Edirne'de Hıdırağa köyünde yaşayan Hamit Kır'ın kayıp ihbarı üzerine yapılan soruşturma sonucunda, 12 gündür kayıp olan Kır'ın cesedi Küçükdöllük Göleti yakınında toprağa gömülü halde bulundu. Ceset, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili köyde bir çiftlikte çalışan şüpheli gözaltına alındı.

  • Kastamonu Taşköprü'de Kavşakta Kaza: 1 Yaralı
    17:09 Kastamonu Taşköprü'de Kavşakta Kaza: 1 Yaralı

    Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde, iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı. Kaza, Taşköprü ilçesi Çevreyolu Sanayi Sitesi kavşağında meydana geldi. Yaralı, sağlık ekipleri tarafından Taşköprü Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Fatih'te İSPARK'ta Silahlı Soygun: 110 Bin Dolar Çalındı
    17:08 Fatih'te İSPARK'ta Silahlı Soygun: 110 Bin Dolar Çalındı

    Fatih'te bulunan İSPARK'a motosikletle gelen 2 şüpheli, bir şahsı bacağından silahla vurarak 110 bin dolarını çaldı. Dehşete düşüren hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansırken, şüphelilerin yakalanmasına yönelik polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

  • Samsun'da bir kişiyi bıçakla yaralayan şahıs tutuklandı
    17:05 Samsun'da bir kişiyi bıçakla yaralayan şahıs tutuklandı

    Samsun'un Canik ilçesinde meydana gelen olayda, R.A. isimli kişi bıçaklı saldırıya uğradı ve yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen A.C. isimli şahıs polis tarafından gözaltına alındı. A.C., mahkemeye çıkarıldıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Samsun'da Uyuşturucu Ticaretinden Gözaltına Alınan Kişi Tutuklandı
    17:05 Samsun'da Uyuşturucu Ticaretinden Gözaltına Alınan Kişi Tutuklandı

    Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yapan polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yaptığı bilgisi edinilen B.T.'yi gözaltına aldı. B.T., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Balıkesir Gömeç'te uyuşturucu operasyonu: 4 zanlı gözaltına alındı
    17:01 Balıkesir Gömeç'te uyuşturucu operasyonu: 4 zanlı gözaltına alındı

    Balıkesir'in Gömeç ilçesinde, jandarma tarafından yapılan operasyonda 4 zanlı gözaltına alındı. Operasyonda yapılan aramalarda 17 adet sentetik uyuşturucu hap, 4 gram sentetik uyuşturucu, 11 gram kubar esrar, tabanca ve 17 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Balıkesir Susurluk'ta Uyuşturucu Operasyonu: 7 Zanlı Gözaltına Alındı
    17:00 Balıkesir Susurluk'ta Uyuşturucu Operasyonu: 7 Zanlı Gözaltına Alındı

    Balıkesir'in Susurluk ilçesinde, jandarma tarafından yapılan operasyonda uyuşturucu imal ve ticareti suçunu işlediği tespit edilen 7 zanlı gözaltına alındı. Operasyonda, kokain, sentetik uyuşturucu, esrar ve diğer uyuşturucu malzemeleri ile suç geliri ele geçirildi.

  • Gölcük'te tabancayla vurulan kişi hayatını kaybetti
    16:51 Gölcük'te tabancayla vurulan kişi hayatını kaybetti

    Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, Kavaklı Mahallesi'ndeki otobüs terminalinde Muzaffer E'ye tabancayla ateş eden O.Ç., polis tarafından yakalandı. Yaralanan Muzaffer E, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

  • Eskişehir'de Alkollü Engelli Sürücü Kaza Yaptı, Ambulansa Binmek İstemeyince Zorla Bindirildi
    16:49 Eskişehir'de Alkollü Engelli Sürücü Kaza Yaptı, Ambulansa Binmek İstemeyince Zorla Bindirildi

    Eskişehir'de trafikte seyir halindeyken başka bir aracın engelli aracına çarpıp kaçması sonucu meydana geldiği iddia edilen kazada, alkollü engelli sürücü kafasını kaldırıma vurarak yaralandı. Olay yerine gelen ambulansa binmek istemeyen sürücü, çevredeki vatandaşların yardımıyla zorla ambulansa bindirildi.

  • 22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, dang ateşine yenik düştü
    16:47 22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, dang ateşine yenik düştü

    22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, Brezilya'da dang ateşi nedeniyle hayatını kaybetti. Hamileliğinin yedi ayındayken çoklu organ yetmezliğinden ölen Sofia'nın ölümü, ailesini, arkadaşlarını ve takipçilerini derin bir üzüntüye boğdu. Dang ateşi vakalarının artışı, Brezilya'daki sağlık yetkililerini endişelendiriyor.

  • İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Kişi Tutuklandı
    16:43 İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Kişi Tutuklandı

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat şube ekipleri tarafından yakalanan 4 kişi cezaevine gönderildi. Yapılan aramalarda 26 kilo 150 gram esrar ile 2 kilo 65 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Şüpheliler, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Ramazan Hoca'nın öldürülmesine ilişkin iddianame tamamlandı: Katil zanlısına müebbet hapis talebi
    16:43 Ramazan Hoca'nın öldürülmesine ilişkin iddianame tamamlandı: Katil zanlısına müebbet hapis talebi

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cerrahpaşa Mahallesi'nde çay ocağı işleten Ramazan Pişkin'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı tamamladı. İddianamede, sanık Erkan Baykut'un 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.


Advertisement