Kuzey Irak'taki Kürtlerin Maaşı Türkiye'den - Son Dakika
Ekonomi

Kuzey Irak'taki Kürtlerin Maaşı Türkiye'den

Kuzey Irak Kürt yönetimine yakınlığı ile bilinen Rudaw gazetesi, Neçirvan Barzani'nin memur maaşlarını temin etmek üzere Türkiye'den yarım milyar dolar aldığını duyurdu.

23.02.2015 14:58  Güncelleme: 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin memur maaşlarını temin etmek üzere Türkiye'den 500 milyon dolar getirdiği açıklandı.

KÜRT MEDYASINDA HABER OLDU

Kuzey Irak kürt yönetimine yakınlığı ile bilinen Rudaw medya grubu tarafından yayınlanan haber bölgede günün en çok konuşulan maddesi oldu. Gazete haberine göre Değişim Hareketi'nin (Goran) Irak Parlamentosu'ndaki Grup Başkanı Hoşyar Abdullah, dün Erbil'de Başbakan Neçirvan Barzani ile Kürt temsilcileri arasında gerçekleştirilen toplantının gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

500 MİLYON DOLARI AÇIKLADI

Rudaw'a konuşan Hoşyar Abdullah, Başbakan Neçirvan Barzani'nin Kürd Bölgesi memur maaşlarını temin etmek üzere geçtiğimiz hafta Ankara'ya yaptığı ziyarette Türkiye'den 500 milyon dolar getirdiğini ifade ettiğini belirtti.

PETROL PARASI MI?

Kürd Bölgesi Maliye ve Ekonomi Bakanı Rebaz Muhammed Hamlan, 2014 Ağustos ayında, satılan iki gemi petrolün karşılığı olan paranın Erbil'e ulaştığını aktarmıştı. Bakan, sözkonusu petrolden 170 milyon dolar gelir elde edildiğini ifade etmişti.

Hemelan, "Gelen para tüm maaşları karşılamayacaktır. Bu nedenle daha fazla petrol sevkiyatı yaparak gerekli nakdi sağlamalıyız" demişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, geçtiğimiz hafta Kürd Bölgesi'nin Türkiye'ye taşınan petrolünün 42 milyon varile ulaştığını söylemişti.

Kerkük- Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı üzerinden giden Kürdistan Bölgesi petrolü, 15 yıllığına Bağdat ile yapılan anlaşmalar ve Erbil'le olan sözleşmeler çerçevesinde devam ediyor.

Kuzey Irak\'taki Kürtlerin Maaşı Türkiye\'den
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Kuzey Irak'taki Kürtlerin Maaşı Türkiye'den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (41)

  • kime hizmet ediyor bu adamlar ya: memura yüzde 3 vermez anarşist pkk lılara para basar 29 21 Yanıtla
  • hasan s.: Arkadaşlar zaten Türkiye'nin peşmerge ile bir sorunu yok aslen pkk araya fitne sokuyor sadece . . . pkk-peşmerge özünde birbirini sevmezler zaten . . . Peşmerge birde ABD'nin taşeronluğunu yapmasa aslında sevebilirdimde . . . Ancak Kafirlerle dost olan kafirdir ayetini unutmamak lazım bizim dostumuz sadece mümin ülkeler olabilir. 32 16 Yanıtla
  • AKSAÇLI: KENDİ VATANDAŞIN OLAN İŞÇİYE , MEMURA, EMEKLİYE, BAĞ-KURLUYA GELİNCE KIRK DEREDEN KIRK SU GETİR, BARZANİNİN SÜNEPELERİNE BOL BOL DAĞIT. . BİR EMEKLİ OLARAK HAKKIM SONUNA KADAR ZEHİR ZIKKIM OLSUN, NE BU DÜNYADA , NEDE ÖBÜR DÜNYADA GÜN YÜZÜ GÖRMEYİN İNŞAALLAH. . . 19 15 Yanıtla
  • ekrem: verinnnn verin yeni türkiye yönetenleri verin daha cok verin yetmez sureyinenin ırağın hepsini maaşa bağlayın bizde burada kendi ülkemizde sefalet ceker otururuz nasıl olsa hakettik bunu 23 2 Yanıtla
  • sedat: bi kaç yil sonra abd yede yardım yaparız yürü be akp sonuna kader seninlayız 2 23 Yanıtla
  • Lanet Olsun: Bizim Ülkede İşsize Genel Sağlık Sigortası (GSS) adı altında haraç kesiyorlar, işe almamak için KPSS bahanesi üretiyorlar, özel sektör Ampullü kart istiyor, kamiller kuzey ırakta memur maaşı ödüyor. Hala kandırın salakları din ile başörtüsü ile. . . Belediyeleriniz hep sakallı başörtülü dolu, hangisi KPSS ile girdi sahtekar din sömürücüleri. . . İnsan kaynakları müdürleri bile ön lisans mezunu imam hatipli. . . İşsizi GSS haracı kesiyorsunuz Allah Belanızı Versin, her gün beddua ediyorum. 22 2 Yanıtla
  • asen: saltanatın sonu idamdır 19 2 Yanıtla
  • halıcı: ''petrol parası, havadan para değil'' diyen akkoyunlar. . . petrol alacak bir barzani mi kaldı. resmen pkk'nın ekonomik destekçisi olmuşuz. . . . . petrol al, para öde, para sana kurşun olarak geri dönsün. . . . vay be. . . 13 8 Yanıtla
  • halıcı: durmak yok, yola devam dimi???????? asgari ücretli, sen de maaşın neden yükselmiyor diye sorup sorup oy vermeye devam et!!!!!! 18 2 Yanıtla
  • muratingo: yazık bu ülkeye anasını ağlattılar. 13 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement