TSK, Kuzey Irak'taki PKK Hedeflerini Yerle Bir Etti - Son Dakika
Güncel

TSK, Kuzey Irak'taki PKK Hedeflerini Yerle Bir Etti

TSK, Kuzey Irak\'taki PKK Hedeflerini Yerle Bir Etti

Türk Hava Kuvvetleri Kuzey Irak'ta iki ayrı bölgeye 12 ayrı uçakla hava harekatı düzenledi. Hem dün gece hem de bu sabah düzenlenen hava harekatlarında hedefler tam isabetle vuruldu.

23.04.2016 13:33  Güncelleme: 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'taki Sinath- Haftanin ve Metina'ya gece ve sabah saatlerinde F-16 ve F-4 2020 savaş uçaklarının katıldığı 12 hava aracı ile iki ayrı hava harekatı düzenlendiğini açıkladı. Tespit edilen tüm hedefler tam isabetle vurularak imha edilirken görevini tamamlayan uçaklar üslerine geri döndü.

GECE İSTİHBARAT GELDİ, VURDULAR

Saat 24.00- 02.00 saatleri arasında, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda Kuzey Irak'taki Sinath-Haftanin ve Metina bölgelerinde tespit edilen PKK'ya ait hedeflere 4 F-16 ve 6 F-4 2020 savaş uçağı ile hava harekatı düzenlendi.

SABAH DA VURDULAR

Bu sabah 07.30- 08:10 saatleri arasında da, yine alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda Kuzey Irak'taki Metina bölgesinde tespit edilen PKK'ya ait hedeflere 2 F-16 savaş uçağı ile hava harekatı düzenlendi.

Tespit edilen tüm hedefler tam isabetle vurularak imha edilirken görevini tamamlayan uçaklar üslerine geri döndü.

LİCE'DE HAVA DESTEKLİ OPERASYON

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında, İnsansız Hava Araçları (İHA) ile tespit edilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla, helikopter destekli geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Helikopterler, teröristlerin bulunduğu alanları havadan vurdu.

Edinilen bilgilere göre, Lice ilçesi Yolçatı kırsalında bir grup teröristin bulunduğunun İHA'larla tespit edilmesi üzerine, bölgede operasyon başlatıldı. Sabah saatlerinde başlatılan operasyon nedeniyle bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığı pistinden kalkan helikopterlerin de destek verdiği operasyonda, teröristlerin bulunduğu bazı dağlık ve ormanlık alanlar vuruldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TSK, Kuzey Irak'taki PKK Hedeflerini Yerle Bir Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • arin: yaw hee hee 16 8 Yanıtla
  • Hak: Ne bitmez yerlebirdir ya. 16 4 Yanıtla
  • Sùleyman: Kùllen yalan 8 11 Yanıtla
  • Nazım: Ulan 40 yıldır aynı yalan sız bıle bu yalana ınanmıyosunuz bız hıc ınanmıyoruz 17 2 Yanıtla malatyalı: Türk askeri sehit olurken hepimiz inanıyor da köpekler ölünce niye inanmıyonuz 3 1
  • Surye: Vurulan hedefler pkk sayisinide geçti YalaniniZ batsin mileti böyle kanditiyorsunuz gariban çocukları oluyor 14 3 Yanıtla
  • AKSEKILI YORUK: AKSAM BENDE VURDUM AMA VURDUGUM BIR 35 LIGIN DIBINE VURDUM VE MASADAN KALKIP GITTIM BIR YERLERI VURDUM AMA SABAH AYILDIGIMDA BAKTIMKI HIC BIR YERI VURMAMISIM BIR KAC PIRE BENIMLE KAFA BULACAM DIYE ZIPLASIP DURUYOR...... 5 10 Yanıtla
  • YAVV HE HEE: BİZDE YEDİK.. 12 2 Yanıtla
  • Halk: VUR DAVULA ÜFLE ZURNAYA... KENDİN ÇAL KENDİN OYNA... GERİZEKALI MİLYONLARDA SANA ALKIŞ TUTA... OHHHHH NE ALAAA... 3 6 Yanıtla
  • KEL AHMET: BUYUR GAZ ALAM HABERİ BURADA.. 3 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement