Kuzey Kıbrıs'ın Yeni Lideri Akıncı: "Bir Toplumda Değişimin Zamanı Geldiyse, Onu Hiçbir Güç... - Son Dakika
Dünya

Kuzey Kıbrıs'ın Yeni Lideri Akıncı: "Bir Toplumda Değişimin Zamanı Geldiyse, Onu Hiçbir Güç...

Kuzey Kıbrıs\'ın Yeni Lideri Akıncı: "Bir Toplumda Değişimin Zamanı Geldiyse, Onu Hiçbir Güç...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini sol ittifakın desteklediği Mustafa Akıncı kazandı.

27.04.2015 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini sol ittifakın desteklediği Mustafa Akıncı kazandı.

Katılımın yüzde 64,15 olduğu seçimlerde, Akıncı yüzde 60,38 oy oranına ulaşırken rakibi Derviş Eroğlu ise yüzde 39,62'de kaldı.

Zaferini ilan eden Akıncı, Lefkoşa'da İnönü Meydanı'nda halka seslendi ve "Büyük bir değişim oldu. Bu büyük bir başarı. Tarihi bir olay" tanımlamalarında bulunan Akıncı "Ne yapılırsa yapılsın, ne tehdit savrulursa savrulsun, ne paralar dağıtılırsa dağıtılsın, bir toplumda değişimin zamanı geldiyse, onu hiçbir güç engelleyemez." dedi. Akıncı konuşmasına "Bu ülkede gelecekte federal yapının eşit bir ortağı olarak AB içinde yaşayabilecek bir varlık olacaksak, artık bu bebek, yavru ayağa kalkması lazım. Kendi ayakları üzerinde duran, kendi kendine yeten, yönetebilen bir Kıbrıs Türk varlığı sadece Kıbrıs Türklerini çıkarına değil aynı zamanda Türkiye'nin de çıkarınadır." şeklinde devam etti.

Akıncının zaferi destekçilerini de heyecan

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 27 Nisan 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Kuzey Kıbrıs'ın Yeni Lideri Akıncı: 'Bir Toplumda Değişimin Zamanı Geldiyse, Onu Hiçbir Güç... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement