Kuzey Kore Berlin'i de Uyarmış - Son Dakika
Güncel

Kuzey Kore Berlin'i de Uyarmış

Ahmet YILDIRIM – DORTMUND / DHA ABD ile Kuzey Kore arasında gerilime neden olan komedi filmi "The Interview", Seul ile Berlin arasında da soğuk rüzgarların esmesine neden oldu.

23.01.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahmet YILDIRIM – DORTMUND/ DHA

ABD ile Kuzey Kore arasında gerilime neden olan komedi filmi "The Interview", Seul ile Berlin arasında da soğuk rüzgarların esmesine neden oldu. Spiegel Online'in haberine göre, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, Berlin Film Festivali "Berlinale" yetkililerini sözkonusu filmin festival kapsamında gösterilmemesi konusunda uyarmış. Devlet kontrolündeki Kuzey Kore Haber Ajansı'nın (KCNA) internet sayfasında,"ABD ile birlikte Kuzey Kore'nin onurunu zedeleyenler, acımasızca cezalandırılmaktan kurtulamayacaklar" denilerek, Berlinale yetkililerine filmi göstermemeleri çağrısında bulunulmuş.

FİLM ZATEN BERLİNADE PROGRAMINDA YOK

Derginin haberine göre, Berlinale Direktörü Dieter Kosslick, Kuzey Kore'nin Berlin Büyükelçiliği ile dün (Perşembe) biraraya gelerek durumu görüştü. "The Interview" filminin zaten Berlinale programında yer almadığı ve hiç düşünülmediği kaydedilirken, filmin Almanya'da 5 Şubat tarihinde Berlinale ile aynı tarihte gösterime girecek olmasının, Kuzey Kore yetkililerinde yanlış anlamaya neden olduğu bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuzey Kore Berlin'i de Uyarmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement