Kuzey Kore Devlet Başkanı: Hedefimiz Dünya Futbolunu Domine Etmek - Son Dakika
Spor

Kuzey Kore Devlet Başkanı: Hedefimiz Dünya Futbolunu Domine Etmek

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, ülkesindeki futbolculara yardım etme kararı aldı, Messi'den daha yetenekli isimleri ülke futboluna kazandırmayı amaçladığını söyledi.

17.11.2016 14:33  Güncelleme: 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyada sosyalizm ile yönetilen ülkeler arasında yer alan Kuzey Kore'nin Devlet Başkanı Kim Jong-un, ülkesinde futbol devrimi yapmaya hazırlanıyor. Kuzey Kore'deki futbolculara yardım etme kararı alan 33 yaşındaki lider, Lionel Messi'den daha yetenekli isimleri ülke futboluna kazandırmayı amaçladığını söyledi. Şu anda FIFA dünya sıralamasında 126. sırada bulunan Kuzey Kore'yi adından söz ettiren bir futbol ülkesi yapmaya hazırlanan Kim Jong-un, hedeflerini de sıraladı.

"HEDEFİMİZ DÜNYA FUTBOLUNU DOMİNE ETMEK"

İlk olarak Asya futbolunda söz sahibi olmak istediklerini belirten Kim Jong-un, yıllar ilerledikçe dünya futbolunu domine etmeyi hedeflediklerini belirtti. İngiltere, İspanya ve Almanya'daki altyapı tesislerinin benzerlerini Kuzey Kore'de kurmaya başlayacak olan Kim Jong-un, bu proje ile dünya çapında yıldızlar yetiştirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi. Bu amaçla kurulan Pyongyang Uluslararası Futbol Okulu'nun başına getirilen Ri Yu He, projenin başarılı olması için çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Ülkedeki üst düzey tesis sayısının zamanla arttırılması hedefleniyor.

EN SON 2010 DÜNYA KUPASI'NA KATILDI

Dünya Kupası'na tarihinde iki kez katılma hakkı kazanan Kuzey Kore, en son Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası'nda mücadele etmişti. Büyük bir hezimetle sonuçlanan turnuvada Kuzey Kore 3 maçta 1 gol atarken kalesinde 12 gol görmüştü. İlk maçında Brezilya karşısında dişe diş bir oyun ortaya koya Asya ülkesi, rakibine 2-1 yenilmişti. Brezilya ağlarını havalandıran Yun-Nam, takımının turnuvadaki tek golünü atmıştı.

Daha sonra Portekiz ile karşılaşan Kuzey Kore, rakibine 7-0 yenilirken, son maçta da Fildişi Sahilleri'ne 3-0 mağlup olmuştu.

İNGİLTERE PREMIER LİG'DE İKİ FUTBOLCU VAR

Dünyanın büyük liglerine pek sık futbolcu gönderemeyen Kuzey Kore'nin İngiltere Premier Lig'de oynayan iki futbolcusu bulunuyor. Tottenham Hotspur'da forma giyen Son Heung-min ve Swansea'de top koşturan Ki Sung-yueng, ülkenin en önemli iki yıldızı olarak adlandırılıyor. Bu iki yıldızdan da gelecekte, İngiltere'de edindikleri deneyimleri nedeniyle, faydalanılması planlanıyor.

Ülkenin en tanınan futbolcusu ise milli formayla 15 gol atan Jong-Tae-se… Şu anda Shimizu S-Pulse'nin başarısı için ter döken 32 yaşındaki futbolcu, geçmişte Köln ve Bochum'da da forma giymişti.

(AMK Spor)

Kuzey Kore Devlet Başkanı: Hedefimiz Dünya Futbolunu Domine Etmek

Son Dakika Spor Kuzey Kore Devlet Başkanı: Hedefimiz Dünya Futbolunu Domine Etmek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement