Kuzey Kore-Güney Kore Yakınlaşması - Son Dakika
Güncel

Kuzey Kore-Güney Kore Yakınlaşması

Çin, Kuzey ve Güney Kore ilişkilerinin olumlu gelişiminden memnun.

06.01.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pekin yönetimi, Kuzey ve Güney Kore arasında gelişen olumlu ilişkilerden memnuniyet duyduğunu açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, Kuzey ve Güney Kore liderlerinin ilişkiler bağlamında olumlu açıklamalarına yönelik, Kore Yarımadası'nın komşusu olarak Çin'in iki ülke arasında olumlu yönde seyreden gelişmelerden memnun olduğunu belirtti.

Hong, bağımsız ve barışçıl bir birleşme amacında işbirliği ile Kuzey ve Güney Kore arasındaki olumsuz ilişkilerin düzeltilmesi açısından Çin'in her zaman bu iki ülkenin destekçisi olduğunu ifade etti.

Tarafların, bölgesel barış ve istikrarın sağlanmasının yanı sıra ilişkilerin geliştirilmesi için çaba sarf etmesi gerektiğini ifade eden sözcü Hong, mevcut durumu göz önüne alarak bu fırsatı kaçırmamalarını umduklarını vurguladı.

Güney Kore lideri Park yeni yıl akşamında yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki 70 yıllık ayrımı sona erdirme planlarını açıklamıştı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un da Güney Kore Devlet Başkanı Park ile bir araya gelebileceğini söylemişti. Diğer yandan Pyongyang yönetimi, Seul'un bakanlar düzeyinde görüşmelerin yapılması teklifine henüz resmi olarak cevap vermedi.

İki ülke arasında 2007 yılından beri devlet başkanı seviyesinde görüşme yapılmadı. İki ülkenin devlet başkanının da mayıs ayında Rusya'ya davetli olması Kim ve Park'ın ilk defa Rusya'da bir araya gelmesi ihtimalini güçlendiriyor. - Pekin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuzey Kore-Güney Kore Yakınlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement