Kuzey Kore'nin Yeni Füze Denemesi - Son Dakika
Güncel

Kuzey Kore'nin Yeni Füze Denemesi

Kuzey Kore, balistik füze denemelerini sert biçimde kınayan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) açıklamalarını kabul etmediğini bildirdi.

25.06.2016 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kore, balistik füze denemelerini sert biçimde kınayan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) açıklamalarını kabul etmediğini bildirdi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, BMGK'nin "tarafsızlıktan yoksun ve çifte standardın bir ürünü olan" basın açıklamalarını kabul etmedi·kleri·ni· söyledi.

Diğer yandan Güney Kore Başbakanı Hwang Kyo-ahn, Kuzey Kore ile imzalanan ateşkesin ardından yıllar geçmesine rağmen, güvenliklerinin hala tehdit altında olduğunu belirtti.

Hwang, Seul yönetiminin, Kuzey Kore'nin provokasyonlarına karşı uluslararası toplumla işbirliğine dayalı olarak Kore Yarımadası'ndaki barışı koruyacağını ifade etti.

Kuzey Kore, 1950'de Kore Yarımadası'nın kuzeyini ve güneyini birleştirmek için güneye saldırmıştı. Çin'in Kuzey Kore'ye destek verdiği savaş, 27 Temmuz 1953'te imzalanan ateşkesle sona ermişti. Taraflar arasında barış anlaşması yapılmadığı için iki Kore teknik olarak hala savaş durumunda sayılıyor.

ABD Strateji Komutanlığı (USSTRATCOM), Kuzey Kore'nin 21 Haziran'da iki yeni orta menzilli balistik füze denemesinde bulunduğunu, Musudan tipi füzelerin Kuzey Kore'nin liman kenti Wonsan yakınlarından fırlatıldığını açıklamasının ardından toplanan BMGK, perşembe günü yayımladığı basın bildirisinde Kuzey Kore'nin balistik füze denemelerini sert biçimde kınayarak tüm BM üyesi ülkelere, Kuzey Kore'ye uygulanan yaptırımların etkili olması için daha fazla çaba gösterme çağrısı yapmıştı.

Bu ülkenin tekrar tekrar gerçekleştirdiği füze denemelerinin BMGK'nın 1718, 1874, 2087, 2094 ve 2270 sayılı kararlarının ihlali olduğu vurgulanan bildiride, Kuzey Kore'den bu denemelere son vermesi ve BMGK kararlarına uyması istenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuzey Kore'nin Yeni Füze Denemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement