Kuzey ve Güney Kore Yakınlaşması - Son Dakika
Güncel

Kuzey ve Güney Kore Yakınlaşması

Güney Kore, Kuzey Kore'yle üst düzey müzakereler yürütmek istediğini belirtti.

30.10.2014 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore Başbakanı Chung Hong-won, ülkesinin, Kuzey Kore'yle yüksek düzey müzakereleri sürdürmek istediğini söyledi.

Kuzey Kore'nin düşmanca tavırlar sergilemesine ve bu yıl içerisinde birçok kişiyi infaz ettiği iddialarına rağmen, Yıllık Seul Savunma Diyaloğu forumunda yaptığı konuşmada Chung Hong-won, "Diyalog için verdiğimiz taahhüde dayanarak, Kuzey Kore'nin samimi bir tavır sergileyerek müzakereler için harekete geçmesini istiyoruz" diye konuştu.

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, foruma gönderilen video mesajda, "Bölgenin kesinlikle diyaloğa ve işbirliğine ihtiyacı var" ifadesini kullandı.

Yerel haber ajansı Yonhap'ın Güney Kore istihbaratına dayandırdığı haberde, Pyongyang yönetiminin, bu yıl içerisinde Güney Kore dizilerini izledikleri gerekçesiyle 50 kişinin kurşuna dizilerek infaz edildiğini iddia edilmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, iddiaların, Pyongyang yönetimi tarafından yapılan başka bir "barbarlık" örneği olduğunu söyledi.

Güney Kore yetkilileri, ekim ayının başlarında bir açıklama yaparak şubat ayından bu yana askıya alınan müzakerelerin devam edeceğini söylemişti.

İkisi Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'a yakın olduğu bilinen üç üst düzey yetkili, Güney Kore hükümetini ziyarete gelmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuzey ve Güney Kore Yakınlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement