Doğum Yaptıktan 12 Saat Sonra Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Yerel

Doğum Yaptıktan 12 Saat Sonra Hayatını Kaybetti

Doğum Yaptıktan 12 Saat Sonra Hayatını Kaybetti

Marmaris'te 28 yaşındaki kadın, sezaryenle doğum yaptıktan sonra rahminde meydana gelen kanama nedeniyle hayatını kaybetti.

19.08.2014 15:09  Güncelleme: 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris'te sezaryenle doğum yaptıktan sonra hayatını kaybeden Fatma Kuzu'nun yakınları, ihmali olduğunu iddia ettikleri kadın doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Özel bir hastanede geçen hafta sezaryenle doğum yaptıktan sonra rahminde meydana gelen kanama nedeniyle 28 yaşında hayatını kaybeden Fatma Kuzu, memleketi Kayseri'de toprağa verdi.

Kuzu'nun yakınları, ihmali olduğuna inandıkları kadın doğum uzmanı doktor hakkında Marmaris Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulundu.

Kuzu'nun annesi Havva Ertural, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının istememesine rağmen "epidural anestezi" ile ameliyat edildiğini iddia etti. Doğumdan sonra doktorun uzun süre anneyi görmeye gelmediğini ileri süren Ertural, şöyle konuştu:

"Doktor yaptığı kontrolde her şeyin normal olduğunu söyledi. Kızım fenalaştı. Titremesi geçmedi ve cümleleri tamamlayamamaya başladı. Çağırdıkları profesör, 'Hastanın böbrekleri iflas etmiş, acil ameliyat edilmesi lazım' dedi. Bunun üzerine kızımı ameliyat ettiler ve hayati tehlikesinin olmadığını söylediler."

Son sözü, "Anne çocuklarıma sahip ol" oldu

Kuzu'nun Ege Üniversitesine sevk edildiğini anlatan Ertural, ambulansla götürülen kızının burada hayatını kaybettiğini söyledi.

Kızının çocuklarının nasıl olduğunu sorduktan sonra, son sözünün, "Anne çocuklarıma sahip ol" olduğunu kaydetti.

Aile, hayatını kaybeden Kuzu'nun son fotoğraflarını da basın mensuplarıyla paylaştı. Fotoğraflardan birinde Kuzu'nun, ölmeden önce yeni doğan bebeğini ilk ve son kez gördüğü an yer alıyor.

"Binde bir görülen bir durum"

Özel hastanenin başhekimi Tolga Çakmak ise ameliyat sonrası gerçekleşen komplikasyon nedeniyle hastayı acil olarak İzmir'e sevk ettiklerini söyledi.

Sezaryen sonrasında küçülmeye başlayan rahim duvarında yırtılma meydana geldiğine işaret eden Çakmak, bu olayın sezaryenlerde binde bir görülen bir durum olduğunu savundu. Hastanın dosyasını Sağlık Bakanlığı temsilcilerine ilettiklerini kaydeden Çakmak, hastane olarak da konuyu araştırdıklarını, ihmal tespit edilmesi durumunda gereğini yapacaklarını bildirdi.

Yaklaşık bir hafta önce özel hastanede "Ata Berk" ismini verdikleri ikinci erkek bebeğini dünyaya getiren Fatma Kuzu, rahmindeki kanama nedeniyle Ege Üniversitesi Hastanesine sevk edilmiş ancak müdahaleye rağmen doğum yaptıktan 12 saat sonra yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğum Yaptıktan 12 Saat Sonra Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement