Kuzuluk Tabiat ve Orman Park Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kuzuluk Tabiat ve Orman Park Törenle Açıldı

Kuzuluk Tabiat ve Orman Park Törenle Açıldı

Akyazı Belediyesi tarafından yaptırılan Kuzuluk Tabiat ve Orman Park gerçekleşen törenle açıldı.

25.05.2016 22:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akyazı Belediyesi tarafından yaptırılan Kuzuluk Tabiat ve Orman Park gerçekleşen törenle açıldı.

Kuzuluk Mahallesinde bulunan Orman parkı atıl bir halden devir alarak baştan sona elden geçiren Akyazı Belediyesi ekipleri, parkı sil baştan yaparak hizmete hazır hale getirdi. Gerçeklen açılışa Sakarya Vali yardımcısı Bekir Dıngırcı, İstanbul 1. Bölge Orman ve Su İşleri Müdürü Osman Demirel ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri, Akyazı Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ve başkan yardımcıları, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Mutlu Işıksu, Akyazı Ticaret Odası Başkanı Şinasi Bayraktar, Akyazı İlçe Jandarma komutanı Mustafa Hekimoğlu, Akyazı İlçe Emniyet Müdürü Murat Bal, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Sakarya A.S.K.F Başkanı Yaşar Zımba, Sakarya Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun, Akyazı Mahalle Muhtarları ve belediye daire müdürleri ve belediye personeli, Akyazı öğretmenleri ve imamları, Akyazı'da mevcut amatör Spor kulüpleri ve kulüp başkanları ve vatandaşlar katıldı.

İlk olarak Orman Park giriş kapısı önünde topluca yapılan duaların ardından kurban kesildi. Açılış duasını Kuzuluk Orta Mahalle Camii imamı Ali Aydoğdu yaptırdı. Daha sonra tüm protokol üyeleri topluca açılış kurdelesini birlikte keserek Orman Park'ı resmen hizmete açtılar. Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan yaptığı selamlama konuşmasında, "100 dönümlük alanda baştan sona elden geçirdiğimiz ve her yerinin halkımız için en güzeli olması için gece gündüz çabaladığımız Orman Park'ımızda çalışmalarımızı tamamladık. Bu gün Akyazı en nezih mekanına kavuşmuştur. Akyazı Belediyesi Kuzuluk Tabiat ve Orman parkımız içerisinde Spor alanları, çocuk oyun alanları ve temalı oyun parkları, yürüyüş ve doğal koşu alanları, kafeterya, kıl çadırı toplantı alanı ve restorandı, dinlenme alanları, barbekü ve piknik alanları, ağaç masalar, yemyeşil ormanda tertemiz havası ve doğal güzelliği ile çevre düzenlemesi yapılmış patika yolları, asfalt yolları, kamelyalar, lavabo, paintball sahası, araç otoparkları ile tüm Akyazılı'lara ve Akyazı'ya misafir olan herkese hizmet verecek. Akyazı'ya olan hizmet aşkımız hiç bitmeden artan tempo ile devam edecek. İnşallah Akyazı'ya daha da güzel hizmetler kazandıracağız. Akyazı'nın En nezih mekanı Tabiat ve Orman Parkımız ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Aynı zamanda "Biyolojik Çeşitlilik günü" olması münasebetiyle orta okul öğrencileri arasında Doğa ve Orman'ın önemini anlatan resim yarışması düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde tören alanına gelen öğrenciler yarışma için resim çizmeye başladılar. Yarışmada dereceye giren ilk 4 öğrenciye Akyazı Belediyesi tarafından çeşitli ödüller verildi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuzuluk Tabiat ve Orman Park Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement