Kyk Yurtları 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılına Hazır - Son Dakika
Güncel

Kyk Yurtları 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılına Hazır

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle 19 Eylül’den itibaren yurtları öğrencilerin hizmetine açtı.

21.09.2016 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle 19 Eylül'den itibaren yurtları öğrencilerin hizmetine açtı.

Mevcut barınan öğrencilerin yanı sıra bu yıl ilk kez barınacak öğrenciler de yurtlara yerleşmeye başladı. KYK, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yurtlarda ilk kez kalmak için gelen öğrencilerine kolaylık sağladı. Otogar ve havaalanlarına kurulan stantlarda ve yurt girişinde görevliler tarafından karşılanan öğrencilere çeşitli yöresel ikramlar sunulurken, yurda ve şehre ilişkin bilgiler de veriliyor.

Yurt yerleşimlerinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde bu yıl ilk kez yurtlarda kalmaya başlayan öğrencilere yönelik "Gelin Tanış Olalım" başlığı altında çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında öğrencilere yurtlarda günlük yaşam hakkında bilgiler verilecek, şehri tanıtmaya yönelik çeşitli geziler gerçekleştirilecek. Bu yıl Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtlarda kalmak için 364 bin 720 öğrenci başvurdu, bu öğrencilerden 199 bin 255'i yerleştirildi.

20 Eylül 2016 itibariyle 81 il, 200 ilçe ve KKTC'de 3 yurt olmak üzere toplam 668 yurdu bulunan KYK, 538 bin 321 yatak kapasitesine sahip. Yıl sonu itibarıyla bu kapasite 545 bine ulaşacak. Yatak kapasitesinin 2017 sonunda 668 bin, 2018 sonunda 697 bin, 2019 sonunda da 755'e yükselmesi planlanıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kyk Yurtları 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılına Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement