Ladikli Ahmet Ağa, Ladik'te Anılacak - Son Dakika
Yerel

Ladikli Ahmet Ağa, Ladik'te Anılacak

Ladikli Ahmet Ağa, Ladik\'te Anılacak

Sarayönü'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ladikli Ahmet Ağa'yı anma törenleri, bu yıl 8 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.

03.06.2014 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarayönü'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ladikli Ahmet Ağa'yı anma törenleri, bu yıl 8 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, 1888-1969 yılları arasında yaşayan, şiirleri ve menkıbeleri ile bilinen Ladikli Ahmet Ağa'nın, ölümünün 45. yıl dönümünde Çalıbağ Mevkii'nde anılacağını belirtti.

Pazar günü Kuran'ı Kerim'in okunmasıyla başlayacak programda Ladikli Ahmet Efendi'nin hayatı hakkında değerli hocaların konuşmalarının yer alacağını ifade eden Solak, ilahi grubunun seslendirileceği ilahilerin ardından programın kabir ziyareti ile sona ereceğini bildirdi.

Programı Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize ettiklerini dile getiren Solak, şunları kaydetti:

"Ahmet Efendi'yi her yıl olduğu gibi bu yıl da anacağız. Belediyemizde görevlendirdiğimiz çalışanlarımız, Büyükşehir Belediyesi'ndeki ilgili birim ile birlikte koordineli olarak çalışıp, törenin hiçbir aksaklık yaşanmadan tamamlanmasını hedefliyor. Bilindiği gibi anma töreni için Ladik dışından çok sayıda insan geliyor. Buraya gelecek misafirlerimizin en iyi şekilde ağırlanması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak olan programa Abdrrahman Büyükkörükçü, Hafız Ahmet Çığırcı ve Konya Müsemma Topluluğu katılacak.

Ladik Çalıbağ Mevkii'nde yapılacak anma töreninin 8 Haziran Pazar günü saat 11.00'de başlayacağı açıklandı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ladikli Ahmet Ağa, Ladik'te Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement