Ladikliler, Kırkpınar Başpehlivanı Atlı'yı Karşıladı - Son Dakika
Yerel

Ladikliler, Kırkpınar Başpehlivanı Atlı'yı Karşıladı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Fatih Atlı ile aynı güreşlerde 3. olan Abdullah Güngör, memleketleri Samsun'un Ladik içesinde davul zurna eşliğinde karşılandı Ladik Belediyesi, başpehlivana dubleks ev armağan etti.

26.06.2014 20:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazanan Fatih Atlı ile aynı güreşlerde üçüncü olan Abdullah Güngör, Ladik ilçesinde davul zurna eşliğinde karşılandı.

Edirne'de gerçekleştirilen 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Fatih Atlı ile aynı güreşlerde üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi olan Abdullah Güngör memleketleri Samsun'un Ladik ilçesine döndü.

Ladik Kaymakamlığı ile Ladik Belediyesince organize edilen tören kapsamında pehlivanlar ilçe girişinde, çoşkuyla karşılandı. Burada çiçekler sunulan pehlivanlar, üstü açık bir pikap ile uzun araç konvoyu eşliğinde ilçe turu attı.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan platforma çıkan Başpehlivan Fatih Atlı ve Abdullah Güngör, Ladik halkını selamladı. Altın kemer ve aldığı ödüllerle kürsüye çıkan Güngör, "Cenab-ı Allah'ın altın kemeri bana nasip etmesinden dolayı çok mutluyum. Beni dualarıyla destekleyen tüm hemşehrilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Belediye Başkanlarımız, hocalarımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar" diye konuştu.

Atlı, altın kemeri üst üste üç kez alarak Ladik ilçesine altın kemeri ebediyen getirmeyi hedeflediğini söyledi. Abdullah Güngör ise üçüncü olduğunu ancak Fatih Atlı'nın birinci olmasından ve Ladik'e altın kemeri getirmesinden çok mutlu olduğunu kaydetti.

Ladik Kaymakamı Furkan Sancaktutar ise Ladik ilçesine güreşte temsil eden pehlivanları tebrik etti. Altın kemerin Ladik ilçesine ebediyen gelmesi dileklerinde bulunan Sancaktutar, "İnşallah gelecek yıllarda bu final iki güreşçimizin adına yazılacak ve altın kemer yine Ladik ilçemize gelecek inşallah" diye konuştu.

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı ise küçük bir ilçe olan Ladik'in tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinde Başpehlivan ve üçüncülük çıkarmasının önemine vurgu yaptı. Özbalcı, "Bizi gururlandıran bu çocuklarımızı yürekten tebrik ediyorum" dedi.

Gazetecilere duygularını anlatan Fatih Atlı'nın annesi Remziye Atlı, "Çok mutluyum. Anlatılmaz duygular bunlar, anlatamam yani. Çok duygulandım. Çok mutluyum. Allah devamını getirmeyi nasip etsin" dedi.

Eşini yalnız bırakmayan çocukları 14 aylık Elvin ve Halil Eymen(6) Atlı ile törene katılan Ayşe Atlı ise eşinin senlerce Başpehlivan olabilmek için uğraş verdiğini ve başardığını söyledi. Eşine başarılarının devamını dileyen Atlı, "İnşallah üst üste birinci olarak altın kemerin ebedi sahibi olur" dedi.

Albullah Güngör'ün annesi Güllü Güngör ise çok mutlu olduğunu ifade ederek. "Çok dua ettik. Allah kabul etti. Bu güzel günleri evlatlarımız bizlere gösterdiği için Allah da onlara öyle güzel evlatlar nasip etsin" diye konuştu.         Konuşmaların ardından Kaymakam Sancaktutar, Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi üyeleri de pehlivanlara altın hediye etti. Öte yandan Belediye Başkanı Özbalcı, aldıkları karar ile Fatih Atlı'ya dubleks ev armağan etti. Protokol üyelerinin hediyelerinin ardından yöre halkı da pehlivanlara çeşitli armağanlar verdi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ladikliler, Kırkpınar Başpehlivanı Atlı'yı Karşıladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement